Metal Folyolar Sergisi Yogun Ilgi Gördü

Metal Folyolar Sergisi Yogun Ilgi Gördü

Insanin biyolojik sinirlarini asma arzusunu ve bunun sonuçlarini anlatan, sanatçi Bora Uluurgun’un metal folyolardan olusan sergisi Alanya’da açildi. Sergi, ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Ögretim Görevlisi Bora Uluurgun, insanin degisimini ve biyolojik sinirlarini asma arzusunu alüminyum heykellerden yaptigi sergiyle anlatti. Alanya Kültür Merkezi’nde açilan “Folyo Bükme Sanat Sergisi-Transhümanizm ve Levh-i Mahfuz” isimli sergi, ziyaretçilerden yogun ilgi görüyor.

“Transhümanizm akimini yorumladi”

Insanin biyolojik sinirlarini asma arzusunu ve bunun sonuçlarini metal folyolari bükerek anlattigini dile getiren sanatçi Uluurgun; en gelismis teknolojileri kullanarak insani degistirmeye çalisan, genetik mühendisligi, sibernetik, yapay zekâ gibi teknolojik gelismelerle insanin sahip oldugu sinirliliklari ortadan kaldirmayi hedefleyen felsefi bir akim olan transhümanizm akimini alüminyumdan yaptigi heykellerle yorumladigini söyledi.



’Makinelesen insan’

Sergisinde tamami imgesel olan heykelleri kullanarak insanin makinelesmesini ve gelecekteki halini gözler önüne sermeyi amaçladigini dile getiren Uluurgun, “Kameralar insan gözü karsisinda çok zayiftir. Tamami imgesel olan bu heykeller metalin yansittigi isigi bükerek insan gözünün evrimini ve kusurun güzelligini anlatiyor. Sergiyle kaosu ve hür iradeyi de sorgulattirmayi amaçliyorum” dedi.

Alanya Kültür Merkezi’ndeki sergi, 3 Mart Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile