Metal Sendikasi MESS'in Teklifini Görüsecek

Türk Metal Sendikasi Genel Baskani Pervin Kavlak, Cumartesi günü Bursa’da katilacagi genel kurulda MESS’in yeni teklifi de görüsülecek.

Ekim ayinda bu yana anlasamayan Türk Metal Sendikasi ile Metal Sanayii Isverenleri Sendikasi arasindaki görüsmeler sürüyor. MESS, daha önce sundugu yüzde 17’lik zam teklifini yüzde 21’e çikartti. MESS yaptigi açiklamada, “1 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak ilk 6 ay için yüzde 21 olan ücret artisi teklifi ile, ikinci 6 aylik enflasyon artisi birlikte degerlendirildiginde, yillik yüzde 50’nin üzerinde bir artisa tekabül eden bir teklif yaptik” dedi.

8 Ocak Cumartesi günü toplu sözlesme görüsmelerinde kritik bir adim atilacak. Türk Metal Sendikasi Genel Baskani Pervin Kavlak, Bursa 3.Nolu Subesinin gelen kuruluna katilacak. Burada binlerce temsilci ile görüsme yapacagi beklenen Kavlak’in talepleri masaya yatiracagi ögrenildi.

MESS’ten açiklama

MESS kamuoyu ile paylastigi son açiklamasinda, devam eden toplu is sözlesmeleri sürecinde gelinen noktayi su sekilde degerlendirdi: “MESS olarak 1 Eylül 2021’den itibaren geçerli olmak üzere ilk 6 ay için yüzde 17 olan ücret artisi teklifimizi, yüzde 21 olarak revize ettik. Sözlesmenin ikinci 6 ayinda da enflasyon oraninda zam yapacagiz. Dolayisiyla su ana kadar fiilen gerçeklesmis olan 4 aylik (Eylül-Aralik 2021 dönemi için) yüzde 21,89’luk enflasyon orani dikkate alindiginda, Ocak-Subat 2022 döneminde minimum seviyeden bile enflasyon gerçeklesse, toplamda yillik yüzde 50’nin üzerinde bir teklif sunuyoruz. Buna ragmen; kamuoyunda eksik veya yanlis bilgi ile sadece ilk 6 ay için verilen teklifin yillik artis olarak degerlendirildigini ve sosyal medyadan çesitli kisi ve kurumlar tarafindan bu sekilde hatali olarak paylasildigini görüyoruz. MESS olarak bu süreci çok hassas yürütüyor, tüm çalisanlarimizi ve isverenlerimizi düsünerek ortak bir zeminde bulusmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Rekabet ortami içerisinde istihdami korurken, herkes için sürdürülebilir refah saglamak en önemli önceligimiz. Bu amaçla, her zaman oldugu gibi, çalisma barisini koruyarak, sektörümüzün ve ülkemizin önünü açacak bir sözlesmeyi muhatabimiz üç sendika ile masa basinda uzlasiyla imzalamak istiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile