Serginin açılışını yapan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, mühendislerin örnek alabileciği bir fotoğraf sergisi olduğunu belirterek "Meslek grupları içerisinde en ağır iş kollarından birisi olan dökümcülük işinin yapıldığı dökümhanelerin irdelendiği fotoğraflarda, esas olarak, ateşi, emeği ve alın terinin hepsini bir arada görmek mümkün. Fotoğrafları ile bütün bunları bize bir arada görme fırsatı verdikleri için kendilerine ve katılımlarınız için siz sanatseverlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Açılışa katılan fotoğraf sanatçılarından Levent Yıldız ise; “Döküm işinin üç ana unsuru; döküm ocağı, potası ve işçisidir. 1000-1500 dereceye varan sıcaklıklarda metal erir, işçi terler ve Sonunda ortaya kalıptan inanılmaz güzel ürünler çıkar. Sarf edilen emek dişli olur, tencere olur, mil olur. Biz, kalıp alma işleminden Son ürün elde edilinceye kadar bütün döküm aşamalarını bir belgesel olarak fotoğraflamaya ve aktarmaya çalıştık” şeklinde konuştu.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi’nde açılışı yapılan sergiye Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, çok sayıda akademik, idari perSonel ile sanatsever katıldı.
Sergi iki hafta boyunca açık kalacak .
“metalin Ateş Böcekleri” Gaziantep Cenani Konağı’nda Görücüye Çıktı
İzmirli fotoğrafçılar Bora Çal, Erdinç Yılmaz ve Levent Yıldız‘ın 3 yıllık çalışmaları olan, “Metalin Ateş Böcekleri” isimli fotoğraf sergisi açıldı.