Mete Yarar, Çiftlikköy'de Türk Yüzyilini Anlatti

Mete Yarar, Çiftlikköy'de Türk Yüzyilini Anlatti

Güvenlik danismani ve yazar Mete Yarar, Gazeteci Basak Sengül ile Çiftlikköy Belediyesi’nin düzenledigi ‘Türk Yüzyili’ konulu söyleside Çiftlikköylülere yeni dünya düzeninde Türkiye’nin rolüyle ilgili bilgiler aktardi.

Çiftlikköy Belediyesi Dügün ve Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konusan Mete Yarar, ‘Dünya olarak nasil bir süreçten geçiyoruz?’, ‘Türkiye hangi kritik dönemlerden geçiyor?’ gibi temel sorular çerçevesinde savunma sanayisiyle ilgili görüslerini aktarirken, milli araç TOGG’dan milli uçak KAAN’a, Gazze’den Rusya’ya pek çok konuda izleyenleri bilgilendirdi. Yarar, dünyada liderligin el degistirdigini ve bu degisimin yasanacagi 10 yila sahitlik edecegimizi kaydederek, Türkiye olarak üretimimizi arttirdikça disa bagimliligimizin azalacagini dile getirdi. Medeniyetimizi koruyarak yasam standardimizi yükseltmemizin gerekli oldugunu belirten Mete Yarar, “Ülke olarak son yillarda yaptigimiz büyük hamlelerle savunma sanayisinde büyük ivme kazandik. Ama düsünce tarzimizi kavga ederek degil, ürettiklerimizle belirlememiz gerekiyor” diye konustu.

Söylesi sonrasinda Basak Sengül ve Mete Yarar’a çiçek ve ani tabagi hediyelerini takdim eden Çiftlikköy Belediye Baskani Ali Murat Silpagar, salonu dolduran izleyicilere tesekkür ederek, “Ramazan söylesilerimiz çerçevesinde 20 Mart’ta Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün katilacagi Yakin Tarih konulu etkinligimize tüm Çiftlikköylüleri hemserilerimi bekliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile