Basiskele Belediyesi tarafindan düzenlenen "Ne Söylüyor?" programinin konugu, Mete Yarar ve Adem Metan oldu. Basiskele sahilinde gerçeklestirilen etkinlige gençler ilgi gösterdi.
"Hiç duydunuz mu?"
Türkiye’nin savunma sanayiinde ilerledigine deginen Yarar, "Ukrayna-Rusya Savasi bize sunu da gösterdi; Türk savunma sanayi, eger böyle yüksek ilerleme kaydetmeseydi bizim de isimiz çok zordu. Ülkemizin 1974’te yaptigi Kibris Harekati sonrasi uygulanan ambargolar nedeniyle savas uçaklarimizi kaldiramadik. Pakistan’dan yakit aldik, Libya’dan mühimmat aldik; ancak öyle harekati sürdürebildik. 2016 yilindan itibaren yaptigimiz sinir ötesi harekatlarin büyüklügü, Kibris Harekati’nin 10 kati daha büyüklükte operasyonlar icra edildi. Hiç duydunuz mu? Yakit ve mühimmat sorunu dolayisiyla kaldiramadigimiz bir uçak oldu mu? Hiç mühimmatimiz bitti diye, bize su ülkeden bu ülkeden yakit veya mühimmat geldi haberleri duydunuz veya gördünüz mü?" ifadelerini kullandi.
"Terörle mücadeleye harcanan para 2 trilyon dolar"
Terörle mücadelenin kanayan yara oldugunu belirten Mete Yarar, "Terör yüzünden, insan kayiplarimizin, sehit ve gazilerimizin hesabini tutmak mümkün degil. Onu ayri bir yere koyuyoruz. Hepsini rahmet ve büyük bir minnetle aniyoruz. Içisleri Bakanligi bununla ilgili çok önemli kisileri toplayarak bir hesaplama yapti. Terör olaylari, terörle mücadele dolayisiyla kaybettigimiz paranin miktari 2 trilyon dolar. Yani bu ülkeyi sifirdan bir daha kurar, bir daha yapardiniz. Bunun hesabini soracaklarina eften püften seylerle ülke gündemini mesgul ediyorlar. Ama Anadolu insani bunlari konusuyor, bunlarin hesabini yapiyor. Ülkemizin bu terör belasindan nasil kurtulacagini konusuyor" dedi.
"Sosyal medyalarimiz, nüfus cüzdanimiz olmaya basladi"
Mete Yarar’in ardindan sahneye çikan Adem Metan, sosyal medyayi ele aldi. Metan, "Son zamanlarda bizim nüfus cüzdanimiz, kimligimiz sosyal medyalarimiz olmaya basladi.
Neden? Çünkü burada paylastigimiz, begendigimiz her sey bizim bir dijital imzamiz. Insanlar artik bizi buna göre begeniyorlar. Insanlar bizi ise alacakken bunlari da ön planda tutuyorlar. Dolayisiyla bu sosyal mecralari kullanirken pek dikkatli olamiyoruz. Birçok sirket eleman alimi sirasinda sosyal medya hesaplarina bakmaya basladi.
Profilinde toplum ahlakina uygun olmayan, toplum kurallarini ihlal etmis, ahlaki davranislari siniri asmis insanlari ise almamaya basliyorlar" diye konustu.
"Dünyada dijital savas basladi"
Gelisen teknoloji sayesinde herkesin birer gazeteci sayildigini söyleyen Metan, "Medya, hayatimizin her yerinde var. Artik hepimiz birer gazeteci sayiliriz. Çünkü hepinizin elinde birer telefon var. Herkes fotograf veya video çekip, üzerine bir yazi yazarak bölgesindeki olumlu ya da olumsuz durumlari paylasabiliyor. Fakat yeni bir sosyal medya düzenlemesi geliyor. Çünkü devletler bu sosyal mecralari kendilerine bir tehdit unsuru olarak görmeye basladilar" seklinde konustu.
Yarar, "Dünyada dijital bir savas basladi.
Türkiye buna ne kadar hazir? Buna bizler ne kadar ayak uydurabiliriz? Bunu ancak bizim global sirketlerimiz daha liyakatli ve yetenekli insanlari aldiklarinda görmeye baslayacagiz" diye konustu.
Mete Yarar Ve Adem Metan, Basiskele'de Gençlerle Bulustu
Güvenlik politikalari uzmani Mete Yarar ve radyo programcisi Adem Metan, Basiskele Belediyesi’nin düzenledigi söyleside gençlerle bir araya geldi.