'METEM' Cumhuriyetin 100. Yili Sergisinde Bursa'yi Sundu

'METEM' Cumhuriyetin 100. Yili Sergisinde Bursa'yi Sundu

Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin hazirladigi bilim projelerinin sergilendigi “Cumhuriyet’in 100. yilinda Bursa” adli sergi büyük begeni topladi.

Açilisa Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç, Ilçe Milli Egitim Müdürü Suat Topal, Uludag Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Dr. Ögr. Üyesi Yusuf Ziya Karaaslan ve çok sayida vatandas katildi.

Okulun ikinci katinda hayata geçirilen Kültür, Sanat ve Bilim Koridoru, ögretmen ve ögrencilerin el emegiyle olusturulmus ve koridorun anlami, önemi, amaci, yapilis asamasi ve slayt gösterisi tarih ögretmeni Kemal Yorgancioglu tarafindan sunuldu. Bu koridor, Bursa’nin cumhuriyet dönemindeki 100 yilini 9 farkli gazete ve 25 parça sergi malzemesi ile anlatan çalismalari içeriyor. 1929-1978 yillari arasinda Bursa’nin kültürel ve ticari hayatini, ayrica Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa ziyaretlerini konu alan bu çalisma, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Daha sonra, Belediye Baskani Deniz Dalgiç ve Milli Egitim Müdürü Suat Topal, standlari gezerek ögrencilerden projeler hakkinda bilgi aldilar. Etkinlik, ögrencilerin hazirladigi çig köfte esliginde saz üstadi Muharrem Torun ve sanatçi Gönül Sayli’nin seslendirdigi türkülerle devam etti.

Bu özel sergi ve etkinlik, Bursa’nin zengin tarihini ve kültürünü kutlamanin yani sira, genç nesillerin bilim ve sanata olan ilgisini ve katkilarini da gözler önüne seriyor. Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu basarili organizasyonu, sehrin egitim ve kültür hayatina degerli bir katki olarak kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile