Meteoroloji'den 10 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars, Ardahan ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, ülkenin doğu bölgelerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgâr, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Batı Karadeniz ile zamanla yurdun iç ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Ülkenin, doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars, Ardahan ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, lokal su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Ankara: Parçalı bulutlu 25 derece

İstanbul: Parçalı bulutlu 23 derece

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 27 derece

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 32 derece

Antalya: Parçalı bulutlu 28 derece

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21 derece

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 20 derece

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30 derece

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Genellikle parçalı, doğusu çok bulutlu geçecek.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Akdeniz: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Kahramanmaraş, Osmaniye aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Genellikle parçalı, güney ve doğusu çok bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Bartın ve Sinop çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu (Malatya, Elazığ, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bitlis, Hakkâri, Şırnak) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile