Meteoroloji Uyardi, Hizi Saatte 80 Kilometreyi Bulabilecek

Meteoroloji Genel Müdürlügü 7. Bölge Müdürlügü Bölgesel Tahmin ve Uyari Merkezi Sivas kent merkezi ile Gemerek, Yildizeli ve Sarkisla ilçelerinde kuvvetli rüzgarin etkili olabilecegini açikladi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Meteoroloji Genel Müdürlügü 7. Bölge Müdürlügü Sivas merkez olmak üzere Sarkisla, Gemerek ve Yildizeli ilçelerinde Güney ve Güneybati yönlerden (lodos) kuvvetli rüzgar, yer yer firtina ve kuvvetli firtina beklendigini duyurdu. Kuvvetli rüzgarin saatte 40-60 kilometre, yer yer firtina ve kuvvetli firtinanin ise saatte 60-80 kilometre hiza ulasabilecegini açikladi.

Yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi, “ Yapilan son degerlendirmelere göre; 29.11.2021 Pazartesi ögle saatlerinden itibaren iç ve bati kesimleri ile kuzey ve yüksek kesimlerinde rüzgarin; güney ve güneybati (lodos) yönlerden, kuvvetli ve firtina (50-80 kilometre/saat) seklinde esecegi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (Çati uçmasi, agaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazi kaynakli zehirlenmeler, ulasimda aksamalar ve benzeri) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile