Meteoroloji Uyarmisti, Digor'da Bir Köyü Sel Vurdu

Meteoroloji Uyarmisti, Digor'da Bir Köyü Sel Vurdu

Meteoroloji’nin uyarida bulundugu Kars’ta bir köyü sel basti. Selin bastigi köyde bazi evlere su doldu.

Kars’ta son günlerde etkili olan saganak yagis, sel baskinlarina neden oldu. Kars’in Digor ilçesine bagli Kocaköy’de etkili saganak yagmur, sele dönüstü. Selin geldigi köyde bazi evler sudan zarar gördü.

Digor Kaymakami Orhan Gazi Karakas, yagmur sulari sonucu olusan sel ve taskinda köyleri ve haneleri zarar gören Kocaköy köyü ziyaret ederek geçmis olsun dileklerinde bulundu. Kaymakam Karakas, selden zarar gören vatandaslara bir süre sohbet etti. Selden zarar gören evlerde hasar tespiti çalismalari ise basladi.

“Meteoroloji’den kuvvetli yagmur uyarisi”

Öte yandan Meteoroloji Igdir 16. Bölge Müdürlügü’nden kuvvetli saganak yagmur uyarisi yapildi.

Meteoroloji’den yapilan degerlendirmelere göre, bölge genelinde havanin çok bulutlu saganak ve kuvvetli gök gürültülü saganak yagisli olacagi tahmin ediliyor. Sicakliklarin mevsim normallerinin 1 ila 2 derece altinda seyrettigi belirtilirken, rüzgarin Kars ve Agri’da kuzeyli, Igdir’da güneyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den yapilan uyarida; “Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yagisli havanin etkisi ile hava sicaklarinin hissedilir derecede azalmasi, Bölgemiz genelinde Kars, Agri, Igdir mevsim normallerinin yer yer altinda seyretmesi beklenmektedir. Yagislarin; Kars ve çevrelerinde kuvvetli olacagi tahmin edildiginden sel, su baskini, yildirim, heyelan, yerel dolu yagisi, ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile