Meteoroloji Uzmani Uyardi Açiklamasi 'Güneydogu Anadolu Bölgesi'nde Sicakliklar Çok Yüksek Seyrediyor'

Meteoroloji Uzmani Uyardi Açiklamasi 'Güneydogu Anadolu Bölgesi'nde Sicakliklar Çok Yüksek Seyrediyor'

Meteoroloji Uzmani Mehmet Özdemirci, “Bu yaz aylarinda Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde sicakliklar çok yüksek seyrediyor. Özellikle Sanliurfa, Diyarbakir, Batman civarinda kirklarin üzerinde sicakliklar görüyoruz” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nde hava tahmin uzmani Mehmet Özdemirci, IHA muhabirine haftalik hava durumunu degerlendirdi. Çarsamba günü Türkiye’de aralikli saganak yagislarin görülecegini söyleyen Özdemirci, “Dogu Karadeniz bölgesi, Dogu Anadolu’nun kuzeydogusuyla, Hakkari, Sinop, Samsun ve Tokat çevrelerinde aralikli saganak yagislar görülecek. Yagislar özellikle Rize ile Artvin’in kiyi ilçelerinde çok kuvvetli olarak gerçeklesecek. Ordu, Giresun ve Trabzon’un da iç kesimlerinde kuvvetli yagislar görülecek” ifadelerini kullandi.

Özdemirci, Çarsamba günü Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise havanin parçali bulutlu olacagini belirtti.

Persembe günü önemli bir yagisin olmadigini dile getiren Özdemirci; Ordu, Giresun ve Trabzon’un iç kesimlerinde saganak olabilecegini aktardi.

“Ülkemizin kuzeydogu kesimlerinde yagis beklentimiz var”

Cumartesi günü ise Akdeniz’de Toroslar mevkiinde saganak yagislar görülecegine dikkati çeken Özdemirci, “Ülkemizin kuzeydogu kesimlerinde yagis beklentimiz var. Cumartesi günü Dogu Karadeniz, Orta Karadeniz’in kiyi kesimlerinde ve Dogu Anadolu’nun kuzeydogusunda yine agirlikli saganak yagislar görecegiz” diye konustu.



Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde sicakliklar çok yüksek seyrediyor

Özdemirci, konusmasini söyle sürdürdü:

“Bu yaz aylarinda Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde sicakliklar çok yüksek seyrediyor. Önümüzdeki günler itibariyle de bölgenin genelinde otuz bes derecenin üzerinde sicaklik var. 40- 41 derecelerde gerçeklesiyor. Özellikle Sanliurfa, Diyarbakir, Batman civarinda kirklarin üzerinde sicakliklar görüyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile