Meteorolojiden Ödüllü Fotograf Yarismasi

Meteorolojiden Ödüllü Fotograf Yarismasi

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan “23 Mart Dünya Meteoroloji Günü” nedeniyle “Erken Uyari ve Erken Eylem, Afet Riskinin Azaltilmasi için Hidrometeoroloji ve Iklim Bilgileri” konulu fotograf yarismasi düzenleniyor.

Erken Uyari ve Erken Eylem, Afet Riskinin Azaltilmasi için Hidrometeoroloji ve Iklim Bilgileri konulu yarisma için start verildi.

Meteoroloji tarafindan düzenlenen yarismaya seçici kurul disinda tüm profesyonel ve amatör katilimcilar basvurabiliyor. Yarismaya her katilimci en çok 3 adet fotograf çalismasiyla katilabiliyor. 2’ncisi yapilacak fotograf çalismalarinin ebatlari; uzun kenari 40 santimetreyi geçmeyecek, kisa kenari ise 18 santimetreden küçük olmayacak. Ayrica fotograflarin 300 dpi çözünürlükte olacak sekilde baskisi alinarak Meteoroloji Genel Müdürlügüne gönderilecek. Fotograflar renkli olacak, söz konusu ölçü disinda fotograflar ve siyah beyaz çalismalar degerlendirmeye alinmayacak. Eserin dereceye girmesi durumunda ise JPEG halleri CD’ye kaydedilerek posta yolu ile gönderilecek. Eserler orijinal olacak ve herhangi bir tasarim programi ile oynanmis eserler degerlendirmeye alinmayacak. Katilimci, daha önce herhangi bir yarismada ödül almamis ya da sergilenmemis, fotografin tamami veya bir bölümü kopya edilmemis, yayin içerisinde yer almamis eserleriyle katilabiliyor. Fotograf çalismalarinin üzerinde katilimcinin ismi ve imzasi bulunmayacak. Her fotograf çalismasinin arkasinda katilimcinin adi soyadi, açik adresi ve ulasilabilecek telefonlari yazilacak. Fotograf, paspartu ve çerçeve yapilmadan, sertlestirilmis ambalajlarda paketlenerek gönderilecek.

Yarismada birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 4 bin TL, üçüncülük ödülü ise 3 bin TL olarak belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile