Metin Gürcan Hakkinda 20 Yila Kadar Hapis Cezasi Istendi

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkinda hazirlanan iddianamede 20 yila kadar hapis cezasi istendi.

Hakkinda ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçundan tutuklanan Gürcan hakkindaki sorusturma tamamlandi. Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede Gürcan hakkinda 20 yila kadar hapis cezasi istemiyle iddianame hazirlandi.

Teknik ve fiziki takibe alinan Gürcan, önce Istanbul’da gözaltina alinmis sonrasinda Ankara Terörle Mücadele Sube Müdürlügü’ne getirilmisti. Emniyetteki ifadesinin ardindan Sulh Ceza Hakimligine sevk edilen Gürcan, ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Gürcan hakkindaki tutuklama sebebi ise ’devletin gizli kalmasi gereken bilgilerini siyasal veya casusluk amaciyla temin etme’ suçlamasi olmustu.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan tamamlanan iddianamede Metin Gürcan’in, devletin güvenligi ile iç veya dis siyasal yararlari bakimindan niteligi itibariyla gizli kalmasi gereken bilgileri yurt disindaki görevlilerle paylastigi anlatildi. Yurt disi kaynakli kisilerle yaptigi görüsmelerin de ortaya çiktigi belirtilirken bu sahislara iliskin elde edilen görsellere de yer verildi.

Tamamlanan iddianame Ankara 26. Agir Ceza Mahkemesine gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile