Metiner Açiklamasi 'Türk Kardeslerimiz PKK-HDP'ye Bakarak Kürtleri Bunlardan Ibaret Zannetmesinler'

Metiner Açiklamasi 'Türk Kardeslerimiz PKK-HDP'ye Bakarak Kürtleri Bunlardan Ibaret Zannetmesinler'

Demokrasi ve Birlik Dernegi (DEMBIR-DER) Genel Baskani Mehmet Metiner, Türkler ile Kürtler arasinda hiçbir sorunun olmadigini belirterek, "Bu devlet hepimizin devleti. Türk kardeslerimiz PKK-HDP’ye bakarak Kürtlerin bunlardan ibaret oldugunu zannetmesinler. HDP-PKK Kürt temsili üzerinden tekçilik iddiasinda bulunmasinlar. Kürtler tek tip degildirler" dedi.

Bir dizi toplantiya katilmak üzere İçel’e gelene DEMBIR-DER Genel Baskani Mehmet Metiner, basin mensuplariyla bulustu. Suphi Öner Ögretmenevinde gerçeklesen bulusmada konusan Mehmet Metiner, kendileri için demokrasi ve birligin vazgeçilmez oldugunu söyledi.

Herkes için demokrasi isteyen dernek olduklarini belirten Metiner, "Birligi demokrasi içerisinde, bir arada baris içerisinde yasayarak gören bir dernegiz. Demokrasiyi derinlestirmeye çalisan, birligi gerçeklestirmeye çalisan bir anlayisin temsilcileriyiz. Birimiz eksiksek hiçbirimiz tam degiliz diyen bir anlayisin temsilcileriyiz. Hedef kitlemiz Kürtler ama biz sadece Kürt degiliz. Biz ayni zamanda Türk’üz, laziz, Çerkez’iz, Arap’iz, Zaza’yiz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Ancak farkliliklarimizla birlikte Türkiye’yiz. Farkliliklari inkar eden degil, farkliliklari kabul eden anlayislarla ancak birligimizin saglanabilecegine inaniyoruz. Devletimizin bekasini çok önemsiyoruz ama devletimizin bekasinin ancak ve yalnizca demokratik temellerde kurulabilecegine inaniyoruz. Ülkemizin ve milletimizin birligini çok önemsiyoruz ama bu birligin ancak farkliliklarin kabulüyle mümkün olabilecegini var sayiyoruz. Biz birbirimizin esitiyiz. Hiç kimse hiç bir aidiyetinden dolayi degerli veya degersiz degildir" diye konustu.



"HDP-PKK Kürt temsili üzerinden tekçilik iddiasinda bulunmasinlar"

Ülkede yasayan herkesin ayni zamanda bu ülkenin sahibi oldugunu kaydeden Metiner, "Kardesligi ve birlikteligi çok önemsiyoruz. Demokratik devletin ayricalikli vatandaslari olmaz. Demokratik devletin imtiyazli vatandaslari olmaz. Bütün vatandaslar birbirinin esitidirler. O yüzden dernegimizi kurarken bu anlayisla, kadim Türk-Kürt kardesligini birlestirmek ve Kürtler üzerinden oynanan bir tuzagi bosa çikarmak için yola çiktik. Hem Kürt hem de Türk kardeslerimize hatirlatmak istedigimiz açiktir. Sizi birbirinize düsürmek isteyenlerin oyununa gelmeyin. Siz birbirinizle didisirseniz devletimizin gücü elden gider. Bu devlet hepimizin devleti. Türk kardeslerimiz PKK-HDP’ye bakarak Kürtlerin bunlardan ibaret oldugunu zannetmesinler. HDP-PKK Kürt temsili üzerinden tekçilik iddiasinda bulunmasinlar. Kürtler tek tip degildirler. Kürtler kendi içerisinde çesitlidirler. Biz Islam akidesini çok önemseyen, devletin bekasini çok önemseyen, ülkemizin ve milletimizin birligini çok önemseyen Kürtleriz. Biz bu ülkenin Kürtleriyiz. Biz bölmeye, ayristirmaya degil bütünlestirmeye çalisan Kürtleriz. Siddetin, terörün her türüne karsiyiz" seklinde konustu.



"Kürt sorununu Recep Tayyip Erdogan çözdü"

Kürtler ile Türkler arasinda hiçbir sorunun olmadigini vurgulayan Metiner, "Bizim hedef kitlemizin Kürtler olmasi önemli. Çünkü Kürtler bu ülkede yillarca varligi inkar edilen bir halktir. Ancak gün geldi, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan Diyarbakir meydaninda söz verdi ve Kürt sorununu çözdü. Artik bu ülkede Kürtleri inkar eden, Kürtlerin dilini yasaklayan, Kürtler üzerinde acimasiz baski politikasi uygulayan bir devletimiz yok. Artik bu ülkede Kürtçe, tipki Türkçemiz gibi kamusal alanin bir parçasi oldu. Artik devletimizin Kürkçe kanali da var. Ülke bölündü mü? Hayir bölünmedi. Basörtüsü ideolojik simge olarak yillarca kabul ettiler. Basörtüsünün kamusal alana dahil edilmesiyle laikligin elden gidecegi söylendi. Basörtüsü kamusal alana dahil oldu, laiklik mi gitti, seriat mi geldi? Bunlarin hiçbiri olmadi. Basi açik ile basi kapali bacimiz arasinda ayrim gözetenler demokratik, laiklik anlayisini tahrip ediyorlar. Laiklik imtiyazli vatandaslarin rejimi degildir. Bugün kamusal alanda herkes bir arada baris içerisinde yasiyor. Bugün devletimiz artik eski noktada degil. Kürtleri bir halk olarak kabul eden bir siyasal iktidarimiz var. Bu yüzden biz dernek olarak sunu söylüyoruz. Türkiye Kürtlerin ülkesidir, Kürtlerin devletidir, Kürtlerin vatanidir. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan da herkesten önce ve herkesten daha çok Kürtlerin destek vermesi gereken bir liderdir. Çünkü hiç kimsenin konusmaya cesaret edemedigi, herkesin sus pus oldugu bir dönemde Diyarbakir meydaninda bu kardesligi tesis eden, Kürtler üzerindeki her türlü baskiyi ortadan kaldiran Recep Tayyip Erdogan’dir. Bu ülkenin Kürtleri olarak biz Türkiye’yi ne kadar kendi devletimiz, ne kadar anavatanimiz olarak görüyorsak Recep Tayyip Erdogan’i da liderimiz olarak kabul ediyor ve selamliyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile