Metronun Yürüyen Merdivenlerinde Kapsamli Bakim Çalismasi

Metronun Yürüyen Merdivenlerinde Kapsamli Bakim Çalismasi

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay’in talimatiyla Izmir Metro AS bünyesindeki yürüyen merdivenler daha güvenli hale getiriliyor. Yürüyen merdivenlerde detayli inceleme ve kontrol çalismasi baslatan ekipler, Üçyol Metro Istasyonu’nda arizalanan merdivende hasar gören parçayi sifirdan üreterek montajina basladi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi, iki hafta önce Üçyol Metro Istasyonu’ndaki yürüyen merdiven kazasinin ardindan sorusturma sürecine devam ederken, bir yandan da Izmir Metro AS bünyesinde yer alan yürüyen merdivenlerde bakim ve inceleme çalismasi baslatildi. Yürüyen merdivenlerde benzer bir durumun yasanmamasi için daha güvenli hale getiren ekipler, bakim ve onarimi tamamlanan yürüyen merdivenleri hizla yeniden kullanima açmaya basladi.

Ekiplerin en yogun çalisma gösterdigi Üçyol Istasyonu’nda bakimi tamamlanan yürüyen merdiven yeniden güvenli bir sekilde kullanima açildi.

“Vatandaslarimizin anlayisina siginiyoruz”

Çalismalar hakkinda bilgi veren Izmir Metro AS Genel Müdürü Ertan Sayilkan, “Üçyol Istasyonu’nda yasanan yürüyen merdiven kazasindan sonra bazi yürüyen merdivenlerimizi kapatarak kontrollerine basladik. Bu çalisma esnasinda peronlarda yasli, engelli, bebek arabali yolcularimizi asansörlere yönlendiriyoruz. Baskanimiz Cemil Tugay’in talimatiyla yaptigimiz bu çalismayi en kisa sürede sonlandirip yürüyen merdivenlerimizi güvenli bir sekilde faaliyete almayi planliyoruz. Kontrol ve bakim süreçleri tamamlanan merdivenlerimizi kademe kademe kullanima açmaya basladik. Verdigimiz bu sikintidan dolayi yolcularimizdan özür diliyor, onlarin anlayisina siginiyoruz” diye konustu.



Üçyol’da hasar gören parça yeniden üretilerek takiliyor

Üçyol Istasyonu’nda kazanin yasandigi yürüyen merdivenin hizmete alinmasi için hasar gören parça yeniden üretilerek istasyona ulastirildi. Büyük bir titizlikle yürütülen çalisma hakkinda konusan Ertan Sayilkan, “Hasarin yasandigi Üçyol Istasyonu’ndaki yürüyen merdivende diger parçalarin üretimi tamamlandi. Montaji yapiliyor. Ben ve bütün ekip arkadaslarim çalismalari yakindan ve hassasiyetle izliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile