Metruk Binalar Vatandasin Güvenligi Için Yikiliyor

Metruk Binalar Vatandasin Güvenligi Için Yikiliyor

Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde kent estetigini bozan, terkedilmis ve tehlike olusturan metruk binalari yikarak ortadan kaldiriyor.

Suç örgütlerinin yuvalandigi, ayni zamanda çevre kirliligine yol açan metruk ve atil binalar, mahallelerde huzuru bozmasinin yani sira vatandaslarin can ve mal güvenligi adina da tehlike arz ediyor. Metruk binalar ve enkazlarinin, basta uyusturucu olmak üzere, zararli maddelerin kullanimi, gizlenmesi ve kaçakçiliginin yapilmasi gibi amaçlarla kullanilmasi üzerine harekete geçen Osmangazi Belediyesi, tespiti yapilan tüm metruk binalari yasal islemlerin tamamlanmasinin ardindan yikiyor. Vatandas sikayetleri ve bölge taramalari sonucunda Alipasa Mahallesi’nde yer alan metruk binanin yikilmasi için çalisma baslatan Yapi Kontrol Müdürlügü ekipleri, iki katli binayi is makinesi yikti. Yikimin ardindan ortaya çikan molozlar, belediye ekipleri tarafindan kamyonlara yüklenerek yikim alani temizlendi.

Binanin yikilmasiyla birlikte rahat bir nefes alan mahalle sakinleri, yikim için Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’a tesekkürlerini iletti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile