Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çekti.
Kayseri ve Konya'da yapılan 'Akbank Sizin İçin Buluşmaları' toplantısında konuşan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'in yanı sıra Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Bireysel Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Hazine'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek ve İç Anadolu Bölge Müdürü Kadir Keskin katıldı.
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çekerek, şunları söyledi: 'Dünyanın 18. Avrupa'nın ise 8. en büyük ekonomisine sahip Türkiye rotasını 2023 yılında 2 trilyon dolarlık GSYH ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdi. Ancak bu vizyonu ele ele vererek, tüm illerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız. '
Bölgesinin önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olan Kayseri'ye ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Binbaşgil, 'İl mobilya ve mobilya yan sanayinde ülkemizin en önemli üretim üslerinden biri. Erciyes Kayak Merkezi ve diğer turistik lokasyonlarla da turizmde atılım içinde. Bunun yanında, Kayseri sağlık ve eğitimde bölgesinde öne çıkan bir merkez. OSB'leri, küçük sanayi siteleri ve serbest bölgesi istihdama ciddi katkı da sağlıyor. Akbank Kayseri'ye yatırım yapmaya devam ediyor, edecek ' şeklinde konuştu.
Kayseri'de, topladıkları mevduatın yaklaşık 2 katı kredi verdiklerini belirten Binbaşgil 2012 yıl sonu itibariyle kredi tutarının yaklaşık 850 milyon liraya ulaştığını vurguladı. Binbaşgil, ayrıca ilde yaklaşık 160 bin müşteriye sahip olduklarını ifade ederek kredi kartlarında yüzde 18'lik pazar payları ile ilk sırada olduklarının altını çizdi. Binbaşgil, ilde 14 şube, 60 civarında ATM ve yaklaşık 185 Akbanklı ile birlikte müşterilerin finansal ihtiyaçlarına pratik, hızlı ve modern çözümler sağladıklarını da sözlerine ekledi.
TOPLANAN MEVDUATIB 1.5 KATI KREDİ VERDİ
Konya'nın daha da büyümesi için katkılarını artıracaklarının altını çizen Binbaşgil, ilin sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inandıklarını, Akbank'ın Konya'ya yatırım yapmaya devam edeceğini söyledi. Binbaşgil, Konya'da, topladıkları mevduatın yaklaşık 1.5 katı kredi verdiklerine işaret ederek, geçen yıl sonu itibariyle kredi tutarının 1.3 milyar lira civarına ulaştığını vurguladı. İlde ayrıca 270 binin üstünde müşteriye sahip olduklarını ifade eden Binbaşgil, ilde 18 şube, 70 civarında ATM ve yaklaşık 230 Akbanklı ile birlikte müşterilerin finansal ihtiyaçlarına pratik, hızlı ve modern çözümler sağladıklarını kaydetti.
Ayrıca hem Kayseri hem de Konya toplantısında Fortune Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Ağaoğlu moderatörlüğünde, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Akbank Hazine'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota ve Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek katılımıyla 'Ufuk Turu: Dünya ve Türkiye'de Gelişmeler ve Senaryo Analizleri ' başlıklı bir panel gerçekleştirildi.
Panelde konuşan Hakan Güldağ, Türkiye'nin önümüzdeki sürece ilişkin beklentiler bakımından dünyadan ayrıştığına işaret ederek 2012'nin son çeyreği ve 2013'ün ilk çeyreğine bakıldığında Türkiye'nin gelecekle ilgili beklentilerinin olumlu olduğunu gördüklerini ifade etti. Güldağ, Kayserili sanayicilere ise orta teknolojili sektörlerde yatırım yapmak yerine ileri teknolojili sektörlere yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu.
Mevduatın 2 katı kredi!
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin 2023 hedeflerine gerçekleştirebileceğine dikkat çekti.