Mevlânâ Siir Yarismasi'nda Kazananlar Belli Oldu

Mevlânâ Siir Yarismasi'nda Kazananlar Belli Oldu

Osmangazi Belediyesi tarafindan geleneksel olarak düzenlenen ‘Liselerarasi Mevlânâ Siir Yarismasi’ sonuçlari açiklandi. Bu yil 11’incisi gerçeklestirilen yarismada Sakarya’dan Beyzanur Demir, ‘Lâ’ isimli eseriyle birinci oldu.

Osmangazi Belediyesi’nin edebiyat dünyasina yeni eserler kazandirmak ve çocuklarin manevî dünyasini zenginlestirmek maksadiyla bu yil 11.’sini düzenledigi Liselerarasi Mevlânâ Siir Yarismasi’nda kazananlar belli oldu. Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, bu yilki konusu serbest olarak belirlenen yarismada dereceye giren eserleri, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçeklestirilen basin toplantisinda açikladi.

Yarismaya, 24 sehirden toplam 111 eserin katildigini belirten Baskan Dündar, jürinin degerlendirmesi sonucu birinciligi, “Lâ” isimli siiriyle Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nden Beyzanur Demir’in kazandigini açikladi.

Yarismanin birincisi Sakarya’dan

Hazreti Mevlânâ sevgisinin satirlara döküldügü yarismada, Kastamonu Göl Anadolu Lisesi’nden Elâ Nur Tabakli, “Her Gelis Ihtimâlinde Tekrarlanan Med-Cezire Feryat” isimli siiriyle ikinci, Bursa Tofas Fen Lisesi’nden Iclal Karakas da, “Âhüzâr” isimli siiriyle üçüncü oldu.

Mansiyon ödüllerini ise, “Bir Dilrübâ” isimli siiriyle Istanbul Asiye Agaoglu Anadolu Lisesi’nden Merve Nur Çokol, “Mutlak Geçersizligi Kabul Etmeye Sevk Edilirken Yenilenen Antlasma” isimli siiriyle Kastamonu Göl Anadolu Lisesi’nden Sevginur Kirmizioglu ve “Perde” isimli siiriyle Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nden Beraat Yildirim kazandi.

Yarismanin birincisi 5 bin TL ödülün sahibi olurken, ikinci 4 bin TL, üçüncü 3 bin TL, mansiyonlar biner TL ödül almaya hak kazandi.

Dündar: “Hedefimiz, degerlerine sahip çikan bir nesil”

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, sonuçlarin açiklandigi basin toplantisinda, sevginin, hosgörünün ve barisin mimari Hazreti Mevlânâ’nin manevî dünyamizi zenginlestiren ögretisinin bu yarisma vesilesiyle yüzlerce kalemle yeniden hayat buldugunu belirtti.

Liselerarasi Mevlânâ Siir Yarismasi’na katilan gençlerin yeteneklerini kesfetme imkâni buldugunu ifade eden Baskan Dündar, “Bu yarismalar ile en büyük amacimiz, sahip oldugumuz manevi degerleri, gençlerimize tanitarak gelecege tasimak. Gençlerimiz, bu yarismalarimizla birlikte yüzlerce eserle Mevlânâ sevgisini anlatiyor. Yarismamiz, her yil büyük bir ilgiyle devam ediyor. Bursa’dan baslattigimiz yolculugumuz bugün; Edirne’den Kars’a, Trabzon’dan Antalya’ya bütün Türkiye’de binlerce gencimizle sürüyor. Her yil daha da artan ilgiyle devam eden yarismamiz, maneviyatini koruyan, degerlerine sahip çikan nesiller, hedefimizin en önemli araçlarindan biri oldu. Ayrica bu yarismayla, genç sairleri Türk edebiyatina kazandirmanin, bu yolda ilk adimlari atmalarina vesile olmanin gururunu yasiyoruz. Her yil oldugu gibi bu yil da dereceye giren birbirinden degerli eserleri kitap haline getirerek kütüphanemize kazandiracagiz” dedi.

Eserler kitap hâline getirilecek

Osmangazi Belediyesi olarak 2021 yili içerisinde düzenlenen sempozyum, yarisma ve diger kültürel faaliyetler kapsaminda 10 çesit kitabi edebiyat dünyasina kazandirdiklarini ifade ederek, “Bu yarismamizda da bütün siirler jürimiz tarafindan degerlendirildi. Dereceye girenler oldugu gibi dereceye giremeyen birçok eser de kitap haline gelecek. Bir sairin eseri, kitapta degerlendiriliyorsa bu da bir ödüldür” diye konustu.

Bu yil 11.’sini düzenlenen yarismaya 24 farkli sehirden toplam 111 eser katildigini ve 7 bölgeden siirler gönderildigini kaydeden Dündar, “Jürimiz, öncelikle bütün siirler içinden 21 eseri seçerek ön eleme yapti. Daha sonra bu 21 siirin içinden dereceye girenleri belirledi. Yarismaya katilan bütün ögrencilerimize ve kiymetli jüri üyelerimize çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Marka oldu

Osmangazi Ilçe Millî Egitim Müdürü Gürhan Çokgezer de yaptigi konusmada, Mevlânâ Siir Yarismasi’nin bir anlamda ögrencileri okumaya tesvik ettigini belirterek, “Çünkü, siir yazmadan önce çocuklarimizin Mevlânâ’nin hayatini ögrenmesi gerekiyor. Büyük sairlerin de yolculuklari hep bu tür yarismalarla baslamistir. Bu yarismaya katilma cesareti gösteren ögrencilerimiz, bir nevî yazarliga ve sairlige ilk adimi da atmis oluyorlar. Insallah, bu gençler bizden sonraki nesillerin okudugu yazarlar, sairler olacaklardir. Böylesine önemli bir ise vesile oldugu için baskanimiz ve ekibine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Yarismanin jüri üyelerinden Mustafa Baspinar da, 6 yildir bu güzel çalismanin içinde olmaktan mutluluk duydugunu ifade ederek, “Her zaman toplumu bir arada tutacak, ortami iyilestirecek itidalli insanlara ihtiyaç vardir. Mevlânâ Siir Yarismasi basta olmak üzere bu tür etkinliklerin, böyle bir güzellige katki sagladigini düsünüyorum. Edebiyat ve sanatin böyle güzel bir tarafi var. Bu güzel hizmeti destekledikleri için baskanimiz sahsinda emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Jüri üyelerinden Ercan Yilmaz ise yarismanin sonuçlarini sadece ögrencilerin degil kendilerinin de büyük bir sabirsizlikla beklediklerini belirterek, “Yazilan eserlerin aynasinda ögrencilerimizi görmek için çok heyecan yasiyoruz. Mevlânâ Siir Yarismasi, Osmangazi Belediyesi’nin bir markasi oldu. Yillardir, binlerce ögrenci bu yarismaya siirler gönderiyor. Her geçen sene, bir önceki seneye göre daha nitelikli eserler okuyoruz. Gelecegin sairlerinin yetismesi noktasinda Osmangazi Belediyesi bir anlamda okul islevi görüyor. 16-17 yasindaki ögrencilerin Hazreti Mevlana felsefesiyle yogrularak ürettiklerini görmek, bizleri fazlasiyla memnun ediyor. Insallah, bu ögrencelerimizi ileride Türk edebiyatinin önemli sairleri arasinda görecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile