Mevlana Dostları Konya'da Buluştu

Mevlana Dostları Konya'da Buluştu

Büyük İslam mütefekkiri mutasavvıf Hz.

Mevlana Celalettin-i Rumi, vefatının 739. yıldönümünde dualar, Mesnevi sohbetleri ve sema ayinleriyle anılıyor. 739. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri'nin açılışı için düzenlenen sema ayini programında konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, ''Bizim medeniyetimiz yüksek insan seviyesi, aydınlatıcı inanç sistemi, ilahi aşk ve hoşgörüden başka bir şey değildir.'' dedi.

07-17 Aralık tarihleri arasında onlarca etkinliğe sahne olacak Vuslat Yıldönümü törenlerinin açılışında yapılan Sema Ayini'ne Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın evsahipliğinde Konya milletvekilleri Cem Zorlu, Mustafa Kabakcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, Hz. Mevlana'nın torunu Esin Çelebi Bayru ile çok sayıda Mevlana dostu katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'ndeki 739. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri'nin açılışına katılanlara 'hoşgeldiniz' diyen Vali Doğan, "Törenler vesilesiyle bu şehirde, bu salonda bulunmak Mevlana'nın manevi ikliminde olmak anlamına gelir. O manevi iklim bizim medeniyet terakkimizin özüdür, aslıdır. Bizim medeniyetimiz yüksek bir insan seviyesi, aydınlatıcı bir inanç sistemi, ilahi bir aşk ve hoşgörüden başka bir şey değildir." şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu'nun yaptığı konuşmaların ardından Ahmet Özhan'ın seslendirdiği ilahilerle başlayan Sema Ayini, Mevlana Kültür Merkezi'ni dolduran 3 bine yakın davetli tarafından dikkatle izlendi. Mevlana Celalettin-i Rumi'nin Şeb-i Arus yani düğün gecesi olarak nitelediği vefatının 739. yıldönümü anma törenleri, 10 gün boyunca her gün gündüz ve akşam olmak üzere ikişer defa gerçekleştirilecek sema ayinleriyle devam edecek. Anma törenleri kapsamında, Mevlana Kültür Merkesi, Selçuk, Konya NEÜ, Mevlana ve Karatay üniversitelerinde seminer, panel, sempozyumlar yapılacak. Resim, el işi, çini işlemeciliği sergileri düzenlenecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile