“Mevlana’nın Gençliğe Mesajları” Konferansı

“Mevlana’nın Gençliğe Mesajları” Konferansı

Samsun'un Bafra ilçesinde, Eğitim Bir-Sen Bafra Şubesi tarafından “Hz.Mevlana’nın Hayatı, Şahsiyeti, Çağımıza ve Gençliğe Mesajları” isimli konferans düzenlendi

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cevdet Kılıç konuşmacı olarak katıldı.

Konferans öncesi semazenler tarafından semah gösterisi yapıldı. Semah gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Bafra İlçe Başkanı Hamdi Yıldız, “Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince bize biçilmiş bu gömleği layıkıyla yerine getirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Mazlumun yanında, zalimin karşısında hak arama mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Memur-Sen İl Başkanı Necdet Güneysu da, “Zalime karşı hakkı savunmak ve haykırmak zorunluluğunu hissediyoruz. Bundan 20 yıl önce 3-5 samimi insan tarafından kurulup bugün koca bir çınara dönüştük. Korkakların sığınak aradığı anlarda Memur-Sen, sizlerden almış olduğu güçle haksızlığa ve zulme direndi” diye konuştu

Konuşmaların ardından Memur-Sen İl Başkanı Necdet Güneysu tarafından Doç. Dr. Cevdet Kılıç'a tablo hediye edildi. OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cevdet Kılıç, Mevlana'nın ve Mesnevi'nin herkes tarafından okunup anlaşılması gerektiğini söyleyerek, Mevlana'nın en temel düşüncesinin ‘iman, güven ve ümit’ üçgeninden meydana geldiğini dile getirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile