Mevlana'nın Konya'ya Gelişinin 785. Yıl Dönümü Dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediyesince Başlatılan "Benim İçin Mevlana" Projesi, Sosyal Medyada Geniş Yankı Uyandırdı

Ayşe Şensoy / Abdullah Doğan - Mevlana Celaleddin Rumi'nin Konya'ya gelişinin 785. yıl dönümü dolayısıyla, "Benim İçin Mevlana" isimli sosyal medya projesi gerçekleştirildi. Konya'da billboardlara taşınan projeye, Okan Bayülgen, Ferhat Göçer ve Zülfü Livaneli gibi ünlüler de destek verdi.

" Sözlerinizi, Hz. Mevlana'nın Konya'ya gelişinin 785. yılında tüm dünya duysun" sloganıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, "#benimiçinmevlana" hashtag'iyle başlatılan etkinlik, ünlü sanatçılar ve her kesimden Mevlana dostlarının yorumlarıyla "Trend Topic" oldu.

Ünlülerden, Okan Bayülgen, "Benim İçin Mevlana" başlığına; "Bugünkü halimizin tarifidir", Ferhat Göçer "Huzurdur, aşktır, barıştır", Zülfü Livaneli, "Alemleri yüreğine sığdıran, mucize mısralarıyla insanlık tarihine nefes aldıran, zaman ve mekan ötesi bir söz, mana, inanç önderi ve dünya tarihinin en büyük hümanistlerinden birisidir" yorumlarıyla katıldı.

Vatandaşların ya da ünlülerin bu konuda Twitter'dan yaptığı yorumların bazıları, kentin çeşitli yerlerindeki billboardları süslüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl aralık ayında kutlanan Şeb-i Arus törenlerinin, artık bir dünya markası haline geldiğini söyledi.

Şeb-i Arus programlarında 60-70 bin kişiyi ağırladıklarını anımsatan Akyürek, Mevlana'ya olan ilginin her geçen yıl arttığını, bundan dolayı yılın belli bölümlerinde de farklı programlarla Mevlana'yı anmak gerektiğini dile getirdi.

Akyürek, Mevlana'nın Konya'ya gelişinin yıl dönümü olan 3 Mayıs'ın, yıllardır temsili programlarla kutlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Daha kapsamlı bir programla mayısta, Mevlana'nın Konya ile buluşması programıyla, farklı bir Şeb-i Arus organize etmek istedik. 'Benim için Mevlana' projesiyle, ünlülerden, ünlü olmayan Mevlana dostlarına ve halkımızın her kesiminden insanımıza kadar herkesin, Hz. Mevlana'ya bakış açısını bir manada ortaya koymasını amaçladık. Yani, 3 Mayıs Mevlana'nın Konya'ya gelişinin yıl dönümü hazırlıkları, 'Benim için Mevlana' projesiyle başlamış oldu."

-Başkanın yorumu: "Benim için Mevlana aşkın ve inancın bestesidir"-

Bu projeyle, Mevlana'yı, herkesin kendi açısından nasıl gördüğünü ortaya koyduğunu anlatan Akyürek, şöyle devam etti:

"Benim için Mevlana projesi, Türkiye'ye mal oldu. Bir çok isim bu konuda görüşlerini belirtti.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, yine bu konuda çok sayıda katılım olduğunu görüyoruz. Facebook'ta gibi diğer sanal alemde de büyük ilgi gördü... Herkesten katılım bekliyoruz. 'Benim için Mevlana ne ifade ediyor- Ben o mesaja uygun davranıyor muyum-' Bu çalışmayla bunu da hatırlatmak istedik. Bu soruları aslında herkes kendine sormalı... Ben de projede iki mesaj yayınladım. Bunlardan biri 'Benim için Mevlana aşkın ve inancın bestesidir', diğeri de 'Mevlana insanlık aynasıdır."

Akyürek, Mevlana'nın Konya'ya gelişiyle ilgili 3 Mayıs'ta başlayacak etkinliklerin, sema ayini, konser, panel ve konferanslarla devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yayıncı: Murat Aslan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile