Mevsimlik Çiçekler Merkezefendi'yi Renklendirecek

Mevsimlik Çiçekler Merkezefendi'yi Renklendirecek

Merkezefendi Belediyesi kendi ürettigi 98 bin adet mevsimlik çiçegi toprakla bulusturuyor. Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, “Kendi ürettigimiz çiçeklerimiz ile ilçemizi rengarenk süslüyor, güzel kokular ile sariyoruz” dedi.



Merkezefendi Belediyesi ilçeyi daha da güzellestirmek için çalismalarina devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi tarafindan düsük maliyet ile üretilen çiçekler, ilçenin dört bir kösesinde toprakla bulusuyor. Park ve Bahçeler Müdürlügü Fidanligindaki serada yetistirilen turuncu ve sari renkte 60 bin adet kadife çiçegi, pembe, mor, beyaz ve kirmizi renkte 20 bin adet petunya, sari, mor, kirmizi ve pembe renkte 12 bin adet zinya ile mavi ve beyaz renkte 6 bin adet vapur dumani çiçegi, ekipler tarafindan ilçe sinirlari içerisindeki kavsak, refüj, park ve birçok alana dikiliyor.

Merkezefendi’nin her noktasi yazlik çiçeklerle renklenirken, Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri ayrica toprak çapalama ve bakim çalismalarini da es zamanli olarak yürütüyor.

“Çiçeklerimizi sevgiyle dikiyoruz”

Binlerce mevsimlik çiçegin toprakla bulusarak Merkezefendi’yi daha da güzellestirdigini belirten Baskan Dogan, ayni zamanda tasarruf sagladiklarini da söyledi.

Yesillige ve dogaya büyük önem verdiklerini ifade eden Dogan, “Seramizda ürettigimiz çiçeklerimiz ilçemizi süslemeye devam ediyor. Sicak havalarin gelmesiyle birlikte çiçeklerimizi toprakla bulusturuyoruz. Merkezefendi’nin daha yesil, daha güzel, daha rengârenk ve daha saglikli olmasi için mevcut yesil alanlarin bakimini sürdürüyor, yeni yesil alanlar olusturmak için de çalismalarimiza devam ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile