Mevsimlik Fındık İşçileri Ünye'de

Fındık hasat döneminin başlamasıyla birlikte, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Ünye'ye gelen geçici fındık işçileri, kendileri için Sahilköy'de hazırlanan alanlarda çadır kurarak konaklamaya başladı.

Şanlıurfa'dan fındık toplamak üzere Ünye'ye gelen fındık işçileri, Sahilköy'de havaalanı pisti yanında çadırlarda konaklıyor.

Yöreye gelen geçici fındık işçilerinden dayı başı olarak adlandırılan Ahmet Çavuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardan beri fındık işçiliği yaptığını ve ailesiyle birlikte Ünye'ye 9 yıldır geldiğini söyledi.

Yaptıkları işin çok zor olduğunu belirten Ahmet Çavuş, ''Belirli bir işimiz yok. Mevsimlik çalışıyoruz, fındıktan önce kayısı, çilek topladık. Fındıktan Sonra da pamuk toplamaya gideceğiz'' dedi.

Konaklama yerlerinden memnun kaldıklarını ifade eden Çavuş, ''Daha gelecek çok aile var. Fındık toplamaya başlayınca burada biz 200 hane olacağız. Buradan fındık toplamak için köylere gideceğiz. Bizler için çok güzel bir alan oluşturmuşlar. Kaymakamımız başta olmak üzere burada çalışan tüm yetkili kişilere teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Ahmet Çavuş, 16 yaşından küçük çocukların bahçede çalıştırılmasının yasaklanmasıyla ilgili olarak, ''Biz buraya aile olarak geliyoruz. Aile sayısına göre çalışan var. Kiminin 5-6 işçisi var. Çocuk çalışanımız yok'' dedi.

Çavuş, bir ay boyunca Ünye'de fındık toplamak için kalacaklarını sözlerine ekledi.

Bu arada Ünye Kaymakamlığı'nca düzenleme çalışmaları sürdürülen Sahilköy'de geçici konaklama alanlarında çalışmalar Son aşamaya gelmiş durumda. Misafirhanede bu yıl konaklama ve banyo hizmetinin dışında sosyal alan olarak ibadethane, toplantı yeri, çocuk oyun grupları oluşturuldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile