Mevsimlik Isçiler Asiya Gidemeyince Saglik Ekipleri Tarlaya Indi

Tunceli'nin Mazgirt Devlet Hastanesi Bashekimi Uzman Dr. Mercan Yagiz ve ebe Eda Durmus, is yogunlugundan dolayi hastaneye gidemeyen Göktepe köyü ve Akpazar beldesindeki tarlalarda çalisan mevsimlik isçileri yerlerinde asiladi Dr. Mercan Yagiz: 'Biz elimizden geldigince herkese ulasmaya çalisiyoruz ama her zaman yetisemiyoruz. Onlar hastaneye geldigi zaman asla kimseyi geri çevirmiyoruz. Herkesi asilamaya bekliyoruz'

SIDAR CAN EREN - Tunceli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede fedakarca görev yapan saglik ekipleri, zorlu cografya sartlarina ve kavurucu sicaga aldiris etmeden asi çalismalarina devam ediyor.

Kovid-19 salgini ile mücadele en ön safta yer alan saglik çalisanlari, kent ve ilçe merkezlerinin yani sira kirsal kesimde yasayan vatandaslari da asilamak için yogun mesai harciyor.

Il Saglik Müdürlügü koordinesinde çalismalarini sürdüren ekipler, sabah saatlerinde görevli olduklari saglik kuruluslarindan ayrilarak dag köyleri, 3 bin rakimli yaylalar ve tarim alanlarinin yolunu tutuyor.

Kentin zorlu cografyasinda fedakarca çalisan ekipler, araçlarin çikamadigi yerlere yürüyerek ulasiyor.

Kimi zaman sicak kimi zaman yagmurlu havada görev yapan ekipler, kente bagli Mazgirt ilçesinde mevsimlik tarim isçisi olarak çalisan vatandaslarin da asilanmasi amaciyla çalisma gerçeklestirdi.

- Asi hizmetini mevsimlik isçilerin ayagina götürdüler

Bu kapsamda, Mazgirt Devlet Hastanesi Bashekimi Uzman Doktor Mercan Yagiz ve ebe Eda Durmus, asi hizmetini, is yogunlugundan dolayi hastaneye gidemeyen Göktepe köyü ve Akpazar beldesindeki tarlalarda çalisan mevsimlik isçilerin ayagina götürdü.

Kavurucu sicagin altinda çalisan Diyarbakirli mevsimlik isçilerin cep telefonundan randevularini olusturan saglik görevlileri, asi olma konusunda çekinceleri olanlari da ikna ederek Sinovac asisi yapti.

Bashekim ve Uzman Dr. Mercan Yagiz, AA muhabirine, Tunceli'nin daglik bir cografyasinin oldugunu ve yerlesimlerin daginik kuruldugunu söyledi.

- Çok yorulduk ama durmadan mücadeleye devam ediyoruz"

Kentin çevre illerden ve yurt disindan gelen vatandaslarin etkisiyle Kovid-19'dan çok etkilendigini ifade eden Yagiz, söyle konustu:

"Bir ara vaka sayilarimiz çok yükseldi ve bayagi salgin durumundaydik. Karantinaya almamiz gereken yerler oldu. Ama durmadan çalismalarimiza devam ettik ve artik bu salgin bitsin istiyoruz. Hepimiz normal yasantilarimiza dönelim istiyoruz. Çok uzun zamandir benim de tatil yapmaya firsatim olmuyor. Ben ve tüm arkadaslarim da artik dinlenmek istiyoruz. Hepimiz çok yorulduk ama yine de durmadan mücadeleye devam ediyoruz. Çünkü normal hayata dönmek istiyoruz."

Kentin zorlu cografyasinda çalismaya devam ettiklerini ve asilama için çok sayida köye gittiklerini anlatan Yagiz, "Kis sartlarinda bazen gittigimiz yerlerde yolun açik olmadigi zamanlar oldu. Çantalari ve asiyi sirtlayip o yollari tirmanarak asilamamizi yaptik. Dagin basina ya da yolun olmadigi yerlere gittigimiz oldu." ifadelerini kullandi.

- "Hastaneye geleni asla geri çevirmiyoruz"

Kentte asilama çalismalarina hiz verdiklerini belirterek, bu konuda vatandaslardan destek isteyen Yagiz, "Gelsinler asilayalim. Biz elimizden geldigince herkese ulasmaya çalisiyoruz ama her zaman yetisemiyoruz. Onlar hastaneye geldigi zaman asla kimseyi geri çevirmiyoruz. Herkesi asilamaya bekliyoruz." diye konustu.

Tarim isçisi Gamze Cebe ise Diyarbakir'dan Tunceli'ye gelerek sebze ekili tarlalarda çalistiklarini belirtti.

Ekmegini topraktan kazandigini aktaran Cebe, "Bu sekilde milletimize de hizmet veriyoruz ve ondan dolayi günesin altinda zor sartlarda toprakta çalisiyoruz. Sag olsunlar imkanlarimiz olmadigi ve hastaneye gidemedigimiz için asi ekipleri de buraya kadar geldiler. Asilarimizi yaptilar, tesekkür ediyoruz." dedi.

Isçi Ayfer Cebe de tarladaki islerden dolayi hastaneye asi olmaya gidemedigini anlatarak, "Buraya gelip asi yaptiklari için de saglik çalisanlarina tesekkür ediyoruz. Bundan çok memnun olduk. Kovid-19'a karsi mesafe ve temizlik kurallarina uyarak dikkatli olmamiz gerekiyor." seklinde konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile