İlçe Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Kaymakam Resul Kır, ilçeye gelen işçilerin durumlarında iyileştirme yapmak için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.
Kır, "Mevsimlik işçi taşımada Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna, tarım işçisi olarak çalışmaya giden ve gelen mevsimlik işçilerin durumu 21. yüzyılda, AB'ye aday olan Ülkemize yakışmıyor. İlçeye 5 bin mevsimlik işçi geliyor. Şanlıurfa, Adıyaman, Nizip ve çevresinden gelen işçilerin naylon çadırlarda sağlıksız bir yaşamaları hiç hoş bir durum değildir" dedi.
Kız çocuklarının aileleri ile birlikte biber ve pamuk toplamada çalıştıklarını bu durumun da çok zor şartlarda yapıldığını belirten Kır, "8 ile 16 yaşındaki kız çocuklarının çektiği çileyi kimse çekmez. Bu çocukların mağdur olduğu kadar kimse mağdur olmaz. Bizler T.C vatandaşı olarak Sosyal, Çağda, AB'ye aday bir ülke olarak bu insanlarımıza Allah ve Kanun nezdinde sahip çıkmalıyız. 16 yaşından küçük çocukların tarla yada fabrika kenarlarında görüldüğünde tarla yada fabrika sahipleri hakkında kanuni
işlem yapılacak. İşçilere barınacak yer, Eğitim, Sağlık, Güvenlik, Sosyal Güvenlik, Yemekhane, Bulaşıkhane, Çamaşırhane, ve önemli ihtiyaçlarının giderilmesi için devlet her türlü çalışmayı başlattı. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor" diye konuştu.
Toplantıya Kaymakam Resul Kır, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçiler, Emniyet Müdürü Enver Soylu Sağlık Grup Başkanı ve İslahiye Devlet Hastanesi Dr Engin Tüzün, İl Genel Meclis üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu İslahiye İlçe Müdürü Bayram Bulut İlçe Tarım Müdürü İbrahim Kısacık ve Ziraat Odası Başkanı Bekir Yıldırım, Daire Amirleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
Mevsimlik İşçilerin Yaşam Koşulları İyileştiriliyor
Gaziantep'e mevsimlik tarım işçisi olarak gelen vatandaşların ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik gibi sorunlarının çözümü için İslahiye ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.