Mevsimlik Tarim Isçilerinin Covid-19 Asilari Tarlada Yapildi

Mevsimlik Tarim Isçilerinin Covid-19 Asilari Tarlada Yapildi

Covid-19 ile mücadelede ‘Yerinde asi’ uygulamasi kapsaminda mevsimlik tarim isçileri tarlada asilandi.

Saglik Bakanligi tarafindan, Covid-19 ile mücadele kapsaminda baslatilan asilama kampanyasi tüm hiziyla devam ediyor. Bu kapsamda Ankara’nin Polatli ilçesine her yaz oldugu gibi çalismaya gelen mevsimlik tarim isçileri de ‘Yerinde asi’ uygulamasiyla dahilinde tarlada asilandi.

“Saglik kurulusuna gidip asi olabilme ihtimalleri çok düsük oldugu için, biz toplumsal bagisiklik adina gelip yerinde asilama faaliyeti yapmaya çalisiyoruz”

Toplumsal bagisiklik için asilanmanin önemli olduguna dikkat çeken Polatli Ilçe Saglik Müdürü Adem Karamehmetoglu, “Toplamda yaklasik 4 bine yakin isçisi var Polatli’da. Bunlarin yaklasik 2 bini 18 yas üstü. Yaklasik 40 noktada çalisiyorlar. Sabah erkenden islerine gidiyorlar, aksama kadar çalisiyorlar. Herhangi bir saglik kurulusuna gidip asi olabilme ihtimalleri çok düsük oldugu için biz toplumsal bagisiklik adina gelip yerinde asilama faaliyeti yapmaya çalisiyoruz. Özellikle gençlere asi olmalarini tavsiye ediyorum. Çünkü toplumsal bagisiklik adina hem daha rahat disari çikip dolasabilmek için mutlaka asi olmamiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“Bu hastaliktan kurtulacagiz insallah”

Sanliurfa’dan Ankara’ya mevsimlik isçi olarak çalismaya geldigini söyleyen 51 yasindaki Cevher Artuk, “Saglik Bakanligina tesekkür ediyorum. Bizde arkadaslarim ve ailemle birlikte asi olacagiz ve bu hastaliktan kurtulacagiz insallah” dedi.

“Devletimizden Allah razi olsun”

Yerinde asi imkani bulduklari için memnuniyetini dile getiren mevsimlik tarim isçisi Ismail Çoban, “Devletimizden Allah razi olsun. Buraya gelerek tarim isçilerine yerinde asi yapiyor. Herkese de asi olmalarini tavsiye ediyorum. Sonuçta bu bizim için, bütün ülke için” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile