Meyan şerbeti derde deva

Yaz mevsimi ile birlikte piyasaya çıkan 'Meyan Şerbeti' adeta şifa kayanağı. İçerdiği doğal minerallerle başta safra kesesi, mide ve bağırsaklara çok

Yaz mevsimi ile birlikte piyasaya çıkan 'Meyan Şerbeti' adeta şifa kayanağı. İçerdiği doğal minerallerle başta safra kesesi, mide ve bağırsaklara çok iyi gelen meyanın geçmişi, bin yıldan daha eski zamana dayanıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin birçok ilinde yaz mevsimi ile birlikte tüketilen içeceklerin başında Meyan şerbeti geliyor. Doğallığı, ferahlatıcı özelliğinin yanı sıra mide, bağırsak ve böbreklerin temizlenmesine büyük katkı sağlıyor.

Meyan şerbetinin, kış mevsiminde sıcak, yaz mevsiminde de soğuk olarak servis edildiğini belirten aktar Gültekin Ercan, "Piyasada satılan asitli içeceklerin çoğu zarar veriyor. Oysa meyan şerbetinin insan sağlığına sağladığı yararlar saymakla bitmez. Atalarımız, yemek öncesi ve sonrasında meyan içip vücudun dinamizmini korurlardı. Maden sularından daha sağlıklıdır. Günde 3 bardak meyan her derde devadır." dedi.

Mardin'de 20 yıldır ailesinin geçimini meyan şerbeti satarak karşılayan Mehmet Katır (60), sıcakların artmasıyla meyana ilginin arttığını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile