Geçimi tarim ve özellikle meyvecilik olan bölge halki, baharin gelmesi ile her yil oldugu gibi bu yilda hummali bir çalismaya basladilar. Kiraz ve visne agaçlarinin çiçekte baslayan ilaçlama çalismalari hasada 20 gün kalincaya tadar devam ediyor.
Ilaçlamanin önemli oldugunu belirten Pazarlar Ziraat Odasi Baskani Kamil Ünal, “Ilçemizin tek geçim kaynagi olan meyvecilik için olmazsa olmazlarindan olan ilaçlama çalismalarimiz hizla devam ediyor. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlündeki Ziraat Mühendislerin tavsiye ve reçete ettikleri ilaçlar ile gereken alanlarda ilaçlama yapiyor. Bu yil kiraz rekoltemiz önceki yillara göre yaklasik yüzde 80 daha düsük. Çiftçimizin durumu çok kötü. Buna ragmen üreticilerimiz ürünlerine en iyi sekilde ilaçlama ve bakimlarini tam yapiyorlar” dedi.
Reçeteli ilaçlamanin önemine vurgu yapan Ziraat Odasi Baskani Ünal, meyve bahçelerindeki probleme göre reçete yazma yetki Belgesine sahip olan Ziraat Mühendisleri tarafindan tavsiye edilen ilaçlarin bitki koruma ürünü uygulama belgesi olan kisilerce kullanilmasi gerektigini ifade etti.
Ünal, bu sistemle asiri ilaç kullanimini önleyerek üreticinin tarimsal girdi miktarini azaltip üretim maliyetlerini düstügünü ve ekolojik dengenin korundugunu belirtti.
Meyve Bahçelerinde Zirai Mücadele Çalismalari Devam Ediyor
Kütahya’nin Pazarlar ilçesinde meyve üreticileri, baharin gelmesi ile birlikte meyve bahçelerinde ilaçlama çalismalari devam ediyor.