'Mezarlar Piknik Alani Degildir' Diyen Muhtar, Mezarliklarda Piknigi Yasakladi

'Mezarlar Piknik Alani Degildir' Diyen Muhtar, Mezarliklarda Piknigi Yasakladi

Hatay’in Iskenderun ilçesinde Sariseki Mahallesi Muhtari Özcan Kayar, "Mezarlar piknik alani degildir, mezarlarda dua okunur, mezarlara saygisi olmayanin hiç kimseye saygisi olmaz" diyerek mahallenin her yerine afisler asti ve mezarliklarda piknigi yasakladi.

Hatay’in Iskenderun ilçesinde bulunan 7 bin nüfuslu Sariseki Mahallesi’nde yasayan 58 yasindaki Özcan Kayar, en yakin rakibine 97 oy fark atarak mahallenin yeni muhtari olmustu. Zaman kaybetmeden girisimlere baslayan Muhtar Kayar, "Cenaze evinde yemek yenilmez, yemek götürülür" diyerek mahallenin dört bir yanini afislerle donatmisti. Kayar’in mahallesi için ikinci icraati ise mezarlikta piknigi yasaklamak oldu. Muhtar Kayar, mezarlik çevresine "Mezarlar piknik alani degildir, mezarlara dua okunur, mezarlara saygisi olmayanin hiç kimseye saygisi olmaz" pankartlari asti. Kayar, seçimden bu yana yaptiklariyla mahalle sakinlerinin takdirini topladi.

"Bu pankarti asarken toplumun refleksini biraz daha genisletmek istedim"

Muhtar Özcan Kayar, mezarliklarin içerisinde mangal yapildigina dikkat çekerek, "Bu durum çok üzücü. Mezarliklarin içerisinde alkol de tüketmisler. Ben mahalle muhtari olarak pankart hazirlattim. ’Mezarlar piknik alani degildir, mezarlarda dua okunur. Mezarlara saygisi olmayanin hiç kimseye saygisi olmaz’ yazili pankartlar astim. Ben bunu genisletmek istedim. Mezarlarimizin içerisinden farkli yerlerde; alkol tüketimi, kola tüketimi ve ona bagli olarak da saygisizca hareketlerden dolayi bu pankarti astim. Bu pankarti asarken toplumun refleksini biraz daha genisletmek istedim" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile