Mezarlık Ziyaretinde Yaşlı ve Engellilere Kolaylık

Erzincan Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla mezarlık ziyaretine gelen engelli ve yaşlılara, akülü araç ve tekerlekli sandalye temin ederek kolaylık sağlıyor.

Bayram arifesinde, Terzibaba Mezarlığı'nda yoğunluk yaşanıyor. Mezarlığı ziyarete gelen vatandaşlardan ihtiyacı olanlar, görevlilerden akülü araç ve tekerlekli sandalye talep edebiliyor.
Görevliler, ziyaretin sonuna kadar vatandaşlara da eşlik ediyor. Engelliler talep etmeleri halinde belediyeye ait engelli taşıma aracıyla evlerinden alınarak mezarlığa getiriliyor ve ziyaretin ardından tekrar evlerine bırakılıyor.
Erzincan Belediyesi Mezarlık Müdürü Murat Uslu, iki yıldır bayram arifelerinde yaşlı ve engelliler için akülü ve tekerlekli sandalye imkanı sağlandığını bildirdi.
İki akülü araç ve 5 tekerlekli sandalye ile her sandalyenin başında bir görevli bulunduğunu ifade eden Uslu, "Ayrıca, bu bayram talep olması halinde belediyemizin engelli aracıyla, yaşlı ve engellilerimizi evlerinden alıp, mezarlarını ziyaret ettirip, tekrar evlerine kadar ücretsiz olarak bırakma imkanı sağlıyoruz" diye konuştu.

Mezarlık ziyareti yapan 69 yaşındaki Baki Ulutaş da yürümekte zorluk çektiğini, bu nedenle tekerlekli sandalye hizmetinden faydalandığını belirterek, "Rahatlıkla mezarlıkları gezdik, Allah razı olsun. Sebep olanlara teşekkür ederim" dedi.

Murat Kılıçkaya da "Yaşlılık nedeniyle yürüme zorluğu çekiyorum, belediyemizden, Terzibaba Derneğinden ve çalışanlardan Allah razı olsun, böyle bir imkan tanıdılar. Geldik mezarlarımızı ziyaret ettik, duamızı ettik, gideceğiz. Tekerlekli sandalye ile gezmek daha kolay oluyor" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile