'Mezitli Belediyesi Kadin Üretici Pazari' Projesi Bir Ödül Daha Aldi

'Mezitli Belediyesi Kadin Üretici Pazari' Projesi Bir Ödül Daha Aldi

’Mezitli Belediyesi Kadin Üretici Pazari’ projesi, ödüle doymuyor. Daha önce Çin, Fransa, SODEM gibi ulusal ve uluslararasi ödüller kazanan proje, yeni bir ödül daha aldi.

4. kez düzenlenen Altin Çag Ödül Töreni’ne davet edilen Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, kadinlara yönelik yaptigi çalismalar ve Mezitli Belediyesi Kadin Üretici Pazari projesinin tüm dünyada örnek gösterilmesi nedeniyle ’en iyi proje’ ödülünü aldi. Doglu Mahallesi’nde yasayan ve 9 yildir kadin üretici pazarinda satis yapan Behiye Sahin ile Baskan Tarhan sahneye çiktiginda törene katilanlar ayakta alkisladi. 2019 yilinda ulusal bir kanalda gazeteci Meliha Okur’un canli yayin konugu olarak katilan Behiye Sahin, törende yaptigi konusmada ödülü tüm emekçi kadinlar adina kabul ettigini ifade etti.

Kadinlara her daim destek olduklarini ve bunu da sürdürmeye devam edeceklerini belirten Baskan Tarhan ise, "Mezitli’nin kahraman kadinlari Çin’de ve Fransa’da dünya birincilik ödülleri aldilar. Bu proje sayesinde tüm dünya İçel’i, Mezitli’yi ve kahraman kadinlarimizin adini duydu. Kadinlarimiz lütuf beklemiyorlar, kendi haklarini alacaklar. Kadinlarimizin kimsenin himayesine ihtiyaci yok. Kadin üretici pazarlarimizda 800 kadin üretici bulunuyor. Amacimiz onlarin ekonomik açidan güçlü ve özgür olmalarini saglamak. Siyasette de güçlenmelerini ve söz sahibi olmalarini istiyorum. Tüm kadinlarimiza tesekkür ediyorum. Gelecegimiz kadinlarimizin ellerindedir" dedi.

Üretici kadin pazarinda satis yapan Behiye Sahin ise, "Bugün buraya beni davet ettiginiz için herkese çok tesekkür ederim. Mezitli Belediyesi Kadin Üretici Pazarinda çalisiyorum. Buraya gelmeden önce de tarlamda dolmalik biber hasadi yapiyordum. Beni aradilar ve bu ödül törenine davet ettiler. Daha önce de baskanimiz beni Istanbul’a yolladi ve ulusal bir kanalda canli yayina katildim. Kendimize olan güvenimiz her geçen gün daha da artiyor. Köyde tarlada yetistirdigimiz ürünlerimizi, pazar yerinde satiyoruz. Baskanimiz bizi sürekli ziyaret ediyor. Baskanimiz Neset Tarhan’a çok tesekkür ederim. Bütün kadinlarin sesi, gücü oldu. Bu ödülü tüm kadinlar adina aliyorum" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile