Mezitli'de Cumhuriyet Coskusu Caddelere Sigmadi

Mezitli'de Cumhuriyet Coskusu Caddelere Sigmadi

Mezitli Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyetin ilaninin 99. yildönümünü mesaleli yürüyüs ve arkasindan gerçeklestirdigi konserle kutladi.

Dev Türk bayraginin ve Atatürk bayraginin açildigi yürüyüs boyunca gençler, mesaleler ve renkli sis bombalari ile geceyi kirmiziya boyadi. Mezitli Belediyesi çalisanlarinin yani sira siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlarinin da katildigi ve Mezitli Belediyesi eski hizmet binasi önünden baslayan yürüyüse, vatandaslar da balkon ve pencerelerden atilan sloganlar ve alkislarla eslik etti. Korteje katilanlar slogan ve marslarla Cumhuriyet Bayrami coskusunu Mezitli geneline yaydi. Limon Caddesi ve Barbaros Hayrettin Pasa Bulvari boyunca Demokrasi Meydanina kadar alkis, slogan ve marslarla devam etti.

Yürüyüsün ardinda Cumhuriyet Bayrami coskusu, İçel’in sevilen müzik grubu Kibrit Kutusu konseri ile devam etti. Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan’in katilimcilarla birlikte ’zafer bayrami mesalesini’ yakarak baslattigi konserde, binlerce cumhuriyet sevdalisi sarki, mars ve türkülere bir agizdan eslik etti. Ses ahengi ve sempatik hareketleri ile büyük begeni kazanan Kibrit Kutusu solisti Nebi Sengezer tarafindan seslendirilen sarki ve türkülere, müzik severler yaptiklari danslarla eslik etti. Büyük begeni kazanan konserde Kibrit Kutusu grubu Mezitlililere unutulmaz bir gece yasatti.

"Atatürk Mezitli’yi görse gurur duyardi"

Yürüyüse katilan tüm vatandaslara tesekkür eden Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, cumhuriyete sahip çikmanin en büyük görev oldugunu dile getirdi. Mezitli halkinin Atatürk’e ve cumhuriyete bagliligini bir kez daha gösterdigine vurgu yapan Baskan Tarhan, “Iki gündür Mezitli halki her zaman oldugu gibi muhtesem bir kutlama gerçeklestirdi. Dün Pinhani konseri ile gençlerimiz, bugün sabah saatlerinde Çocuk Gündüz Bakimevlerimizdeki miniklerimiz, ögle saatlerinde Mezitli gönüllülerimiz zeybek oynayarak cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çikma azmini bu yil daha büyük cosku ile herkese gösterdi. Bugün alanimizi binlerce cumhuriyet sevdalisi doldurdu" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile