Mezitli'de Portatif Havuz Açildi

Mezitli'de Portatif Havuz Açildi

Gençlik ve Spor Bakanligi öncülügünde baslatilan ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin Projesi’ kapsaminda İçel’in merkez Mezitli ilçesinde portatif havuz açildi.

İçel Gençlik ve Spor Il Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, proje çalismalarinin daha genis kitlelere ulasabilmesi amaciyla İçel geneli Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Silifke ilçelerinde, portatif havuzlar deneyimli antrenörler ve cankurtaranlar esliginde egitimlerine basladi.

Bu dogrultuda Mezitli ilçesinde yapilan portatif havuzun açilisi Gençlik ve Spor Il Müdürü Ökkes Demir, Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yildizbakan, Mezitli Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Mustafa Tay ile protokol üyelerinin katilimi ile gerçeklestirildi.

Açilista konusan Demir, projenin, 8-17 yas arasi ögrencilerin beden egitimi ve spor dersini yüzme ögrenerek degerlendirmeleri amaciyla hayata geçirildigini söyledi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü olarak önceliklerinin, çocuklarin ve gençlerin hayallerine dokunmak oldugunu vurgulayan Demir, "Çocuklarimiza ve gençlerimize spor, egitim ve ahlaklarini gelistirmek, kaliteli antrenman yöntemleriyle sportif etkinliklere katilmalarini saglayarak fiziksel, ruhsal ve düsünsel gelisimlerine katkida bulunmak, dostlugu, paylasmayi, rekabeti yasayarak ögrenmelerini saglayip, topluma kisilik sahibi, saglikli, bireyler kazandirmak, bagimlilikla mücadele ederek zararli aliskanliklardan uzak tutmaya çalismak maksadiyla ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin Projesi’ ile ögrencilerimize yüzme ögretecegiz. Bakanligimiz tarafindan gönderilen bes havuzumuzu Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Silifke ilçelerimize kurarak deneyimli antrenörlerimiz ve cankurtaranlarimiz esliginde yüzme egitimlerine basladik. Bu baglamda amacimiz İçel’de yüzme bilmeyen herkese yüzme ögretmek. Portatif havuzlarimiz İçelimize hayirli ugurlu olsun" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile