Mezitli Sydv Kömür Dağıtımına Başladı

Mezitli Sydv Kömür Dağıtımına Başladı

İçel’in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYGM) ile Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TKİ) tarafından gönderilen kömürlerin dağıtımına başladı.

Vakıf, kış sezonu girmeden bin ton kömürü ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Mezitli Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı SYGM ile TKİ arasında yapılan protokol gereğince maddi yoksunluk içindeki vatandaşlara dağıtılmak üzere Mezitli SYDV’ye bin ton kömür tahsis edildi. 2012-2013 yılı kış sezonu yakacak yardımı olarak SYGM ve TKİ tarafından gönderilen kömürlerin ilk bölümü Tepeköy Beldesi’nde dağıtılmaya başlandı.

Mezitli ilçesine bağlı 15 köy ve 2 beldeden yakacak yardımı talebinde bulunanların mal varlıkları ve maddi gelir durumları mahallinde araştırılıyor. Araştırma sonucunda kışı sert geçen köy ve beldelerde oturup yardım yapılmasına mani hali olmayan ailelere birer ton, Mezitli merkeze bağlı bulunan mahallelerde veya kışı nispeten yumuşak geçen köylerde oturanlara ise 500’er kilogram kömür veriliyor. Kış ayı için yapılacak olan kömür yardımı ile ilgili bugüne kadar ilçe merkezi ve köylerden toplam binin üzerinde müracaat oldu. Yapılan inceleme ve alan araştırması sonuçlarına göre ilk başvuranlardan 386 aileye 322,5 ton kömür yardımı dağıtılacak. Ayrıca, kömür yardımı almak için Mezitli SYDV’ye başvuruların devam ettiği belirtildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile