Mezun Olduklari Okulun Duvarlarini Firçalariyla Renklendiriyorlar

Sehit Ali Sen Korkut Ortaokulu mezunu 5 genç, resim ögretmeninin destegiyle okulun duvarlarina çizimler yaparak çocuklara rengarenk bir ortam hazirliyor Resim ögretmeni Sema Perçin: 'Burada önemli olan çocuklarin hayatina dokunabilmek. Onlarin mutlulugu da hepimize enerji veriyor' Bolu Izzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ögrencisi Öznur Köleoglu: 'Mezun olmama ragmen buraya etkinlikler yapmaya, kendimi ve el becerimi gelistirmeye, sosyallesmeye geliyorum. Hayatima birçok etkisi oldu. Buraya geldigimde kendimi çok iyi hissediyorum'

ORHAN KUZU - Karabük'ün Eflani ilçesinde 3'ü üniversite ögrencisi 5 genç, mezun olduklari ortaokulun duvarlarina birbirinden renkli resimler çiziyor.

Eflani Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Çelebi, AA muhabirine, ögrencilerin en iyi sartlarda egitim ögretim almalarini saglamak amaciyla okullari güzellestirmeye çalistiklarini söyledi.

Okullari güzellestirmek adina Sehit Ali Sen Korkut Ortaokulunda ise basladiklarini belirten Çelebi, "Insallah önümüzdeki dönem Eflani Imam Hatip Ortaokulu ile devam edecegiz. Diger okullarimizda da bu süreci tamamlayacagiz. Bu süreçte ögretmenlerimizin yaninda okulumuzdan mezun olan ögrencilerimiz de etkinlige katilmislardir. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum." diye konustu.

- "Çocuklarla kuvvetli bir bagimiz var"

Resim ögretmeni Sema Perçin de okullarindan mezun olan ögrencilerle duvarlari renklendirdiklerini kaydetti.

Çalismalara herkesin büyük katkisinin oldugunu anlatan Perçin, "Bütün Eflani'nin, Kaymakamimizin, Ilçe Milli Egitim Müdürümüzün destegi hep bizimle oldugu için birçok seyi hallettik. Çocuklar çok mutlu. Burada önemli olan çocuklarin hayatina dokunabilmek. Onlarin mutlulugu da hepimize enerji veriyor." ifadelerini kullandi.

Perçin, 10 yildir ayni okulda görev yaptigi için ortaokuldan beri gönüllü ögrencilerle birlikte oldugunu dile getirerek, "Onlar liseye gittiginde lisede birlikte çalistik. Simdi liseden de mezun oldular üniversite okuyorlar. Eflani küçük bir yer oldugu için hep bir aradayiz. Devamli iletisim halindeyiz. Çocuklarla kuvvetli bir bagimiz var." dedi.

Okulun duvarlarini boyadiklarini ve büyük panolar astiklarini anlatan Perçin, çocuklarin istegini gördükçe yaptiklari etkinliklerin çogaldigini vurguladi.

Perçin, ilçedeki diger okullarin duvarlarini da boyayip çocuklarin keyif alarak geldikleri bir ortam olusturmak istediklerini sözlerine ekledi.

- "Resim yapmanin bana günlük hayatta birçok katkisi oldu"

Okulun duvarlarini boyayan gönüllülerden 19 yasindaki Muhammet Gedik ise liseden mezun oldugunu ve üniversite sinavina hazirlandigini anlatti.

Okulda yaptiklari çalismalarin kendilerini gururlandirdigini ve özgüvenlerini artirdigina isaret eden Gedik, okulun duvarlarini boyamanin yani sira resim sergileri açtiklarini, tablolar yaptiklarini ve okulun resim atölyesinin zeminini boyadiklarini dile getirdi.

Gedik, resim yapmanin kendisine günlük hayatta birçok katkisi oldugunu belirtti.

- "Resim hem hayal gücümü gelistiriyor hem de sosyallesmemi sagliyor"

Bolu Izzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ögrencisi Öznur Köleoglu, atölyeye isteyerek ve bir seyler ögreneceklerini bilerek geldigini, diger ögrencilere de örnek olduklarini söyledi.

Köleoglu, okulun duvarlarini boyadiklarini belirterek, "Mezun olmama ragmen buraya etkinlikler yapmaya, kendimi ve el becerimi gelistirmeye, sosyallesmeye geliyorum. Hayatima birçok etkisi oldu. Buraya geldigimde kendimi çok iyi hissediyorum." seklinde konustu.

Üniversite ögrencisi Elçin Lara Özgenç ise resim yapmayi okulda ögrendigini belirterek, resmin hem hayal gücünü gelistirdigini hem de sosyallesmesini sagladigini kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile