Mhp Balıkesir İl Olağan Kongresi

MHP'nin Balıkesir İl Olağan Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun da katılımıyla yapıldı.

Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'ndeki kongrede konuşan Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni ev satın alacaklara yüzde 15'lik devlet yardımı projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Projenin mantık dışı olduğunu ileri süren Tanrıkulu, "Başbakan çıktı dedi ki 'Yeni ev alacaklara 5 yıl parasını yatırmak koşuluyla yüzde 15'i bizden hibe kredisi vereceğiz. Sakın ha zinhar paranızı bunlara kaptırmayın. Çünkü bu projenin arkasında şöyle bir hinlik yatıyor. Bir kere sıcak para dediğimiz ekonomiyi finanse eden nakit para bitmiş durumda. Yani deniz bitti, kara göründü. O zaman yeni kaynaklara başvuralım diyorlar. Bu yeni kaynaklar nedir? Sizlersiniz" diye konuştu.


Tanrıkulu, hükümetin şu anki durumu sürekli 2002 yılıyla kıyasladığını anlattı.

Türkiye'nin dış borçlarının 2002'de 130 milyar dolar, bugün ise 402 milyar dolar olduğunu dile getiren Tanrıkulu, "Yine bu ülkede özel sektörün borcu 40 milyar dolardı, şimdi 202 milyar dolar. Hane halkı dediğimiz hepimizin borcuna baktığımız zaman 2002 yılında gelirinin yüzde 5'i borca gidiyordu. Şimdi gelirinin yüzde 55'i borca gidiyor" ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile