MHP Bursa Teskilatlari Bayramlasmada Bulustu

MHP Bursa Teskilatlari Bayramlasmada Bulustu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa teskilati, bayramlasmada bulustu. MHP Il Baskanligi tarafindan bayramin 2’nci günü düzenlenen tören, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) yogun bir katilimla gerçeklestirildi.

Programda; MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoglu, MHP Il Baskani M. Cihangir Kalkanci, Ülkü Ocaklari Il Baskani Gülahmet Türk ve Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin, partililer ve vatandaslara hitap etti.

MHP MYK Üyesi Fevzi Zirhlioglu ve MDK üyesi Muhammet Tekin’in de katildigi programa; MHP Ilçe Baskanlari ve yöneticileri ile Türkiye Kamu-Sen Il Temsilcisi Ibrahim Bulut, sendika baskan ve yöneticileri, Türk Hukuk Enstitüsü Bursa Sube Av. Ahmet Dogu, IYSIAD Baskani Kerim Gürsel Çelebi, Ertugrulgazi Esnaf Kefalet Kooperatifi Baskani Ferhat Daysali, sivil toplum temsilcileri, partililer ve vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Cumhur Ittifaki ortagi AK Parti’nin Il Baskanvekili Mustafa Yavuz da programda yer aldi. Tören, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sehitler ve gaziler için saygi durusu ve Istiklal Marsi ile açildi. Sonrasinda kürsü konusmalarina geçildi.

Türk Milleti ser cephesinin farkinda

Konusmasina Bursalilarin bayramini tebrik ederek baslayan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, katilimcilarin 3 Mayis Milliyetçiler Günü’nü de kutladi. Kürsü hitabinda sinir disi ve içerisinde birçok risk ve tehlikeyle mücadele edildigine vurgu yapan Genel Sekreter Büyükataman, “Büyük Türk Milleti, karsisina kurulan ser cephesinin farkindadir” dedi.

Bu sessizligin nedeni merak ediliyor

Gündemdeki sözde ‘Ermeni Soykirimi’ provokasyonu hakkinda degerlendirmede bulunan Ismet Büyükataman, “Sözde Ermeni Soykirimi provokasyonu turnusol kâgidi görevi görerek, kimlerin ülkesinden ve milletinden yana, kimlerin karsisinda oldugunu ortaya çikarmistir. CHP’li bazi vekiller, bu sözde iddialara katilmakta ve Türkiye Cumhuriyeti’ni soykirim yapmakla suçlamaktadir. Selamsiz Babacan, sözde Ermeni Soykirimi iddialarina katilmakta ve Türk Milleti demek yerine ‘Anadolu Insani’ tabirini kullanarak hangi safta yer tuttugunu göstermektedir. 6’li masanin diger ortaklari adeta suspus olmuslar, HDP’yi ve onun okyanus ötesindeki sahiplerinin destegini kaybetmemek için süt dökmüs kediye dönmüslerdir. Bu sessizligin sebebi milletimizce merak konusudur. Her 24 Nisan tarihinde Türkiye’yi soykirim yapmakla suçlamayi kendisine siyasi ikbal meselesi edinen ABD Baskani Biden’den demokrasi dilenen çürük masanin Türkiye’ye karsi kimlerle is tuttugu ortadadir. Zillet Ittifaki her milli meselede oldugu gibi, bu kez de gerçeklere ve ülkesine sirt dönerek yabanci baskentlere yaranma arayisindadir. Ancak söz konusu Ermeni Hinçak-Tasnak çetelerinin Anadolu’da yaptigi Türk katliamlari olunca, insan haklari havarisi kesilen CHP’den de HDP’den de 6’li masadan da ses çikmamaktadir. Her meselede kolayca Ermeni olanlar, Yunan olanlar ne hikmetse bir türlü Türk olamamaktadir. Çünkü Türk olmak, Türk kalmak ve Türk yasamak bir haysiyet meselesidir” ifadelerini kullandi.

Karsimizda yedi düvel var

Pençe-Kilit operasyonlari ve terörle mücadele konusuna deginen Büyükataman, “Köseye sikisan terör örgütünün elebaslarindan biri, operasyonlarin devam etmesi halinde sözde savasi sehirlere tasiyacaklarini korkakça iddia etmistir. Bu gelismeler üzerine Bursa’mizin Osmangazi ilçesinde, cezaevi aracinin geçisi sirasinda el yapimi patlayici ile alçakça bir saldiri düzenlenmis, bir vatandasimiz sehit olmustur. Bursa’miza geçmis olsun dileklerimi bir kez daha ifade ediyor ve sehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türk Milleti yillardir teröre karsi dimdik durmus ve milletimizi bölmek isteyen hainlere karsi dirayetinden asla taviz vermemistir. Bundan sonra da vermeyecektir. Pençe-Kilit Harekâti’nda etkisiz hale getirilen teröristlerden 8’nin Ermeni, 5’nin Fransiz, 7’sinin ABD’li, 3’nün Ingiliz, 2’sinin de Alman oldugu anlasilmistir. Isin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çikmistir. Yani karsimizda, yedi düvel vardir. Bu çok uluslu tablo tesadüf degildir. Arka planinda derinlesmis Türk ve Islam husumeti yatmaktadir. Küresel Baronlarin tetikçiligini yapan bu serefsiz teröristleri tarih ve Türk Milleti affetmeyecek, hesabini mutlaka soracaktir. Dünya güç dengelerinin yeniden sekillendigi, uluslararasi sistemin yeniden kuruldugu ve yeni bir dünya düzenine geçisin sancilarinin yasandigi su günlerde, Cumhur Ittifaki olarak, ülkemizi hak ettigi huzura ve refaha ulastirmayi amaçlamaktayiz. Tüm çabamiz ve gayemiz, Türk Milleti’nin güvenli yarinlara kavusmasi ve beka mücadelesinden galip çikarak ebediyete kadar var olmasi içindir” seklinde konustu.

Türk Milleti’ne inaniyoruz ve güveniyoruz

“Milletimiz için tarihi öneme sahip 2023 seçimlerine dogru ilerliyoruz” diyen Büyükataman, “Cumhur Ittifaki olarak, ülkemizin bagimsizligi ve milletimizin bekasi yolunda verdigimiz mücadeleyi bir adim dahi geri atmadan ileriye tasimaya kararliyiz. Bagimsizlik mücadelemizi hedef alan Türkiye düsmanlarindan da onlarin yerli isbirlikçilerinden de çekinmedigimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz kararli durusumuzu, inancimizi ve gücümüzü Türk Milleti’nden aliyoruz. Dünyaya Ankara’dan bakiyor, Ankara’dan görüyoruz. Bagimsizligimiz ugruna karsimiza çikarilan her engeli korkusuzca asiyor ve Büyük Türkiye hedefimize dogru emin adimlarla ilerliyoruz. Bu mücadelede en büyük dayanagimiz, Türk Milleti’nin feraseti ve bagimsizligina olan düskünlügüdür. Biz Türk Milleti’ne inaniyoruz, Türk Milleti’ne güveniyoruz. Türk Milleti’nin bir kez daha Cumhur Ittifaki’nin azimli yürüyüsüne eslik ederek, milli iradeden taviz vermeyecegini biliyoruz. Eminiz ki bu necip millet, Cumhur Ittifaki’na olan güvenini tazeleyecek ve zillet ittifakini hak ettigi yere, siyasi tarihin utanç sayfalari arasina gömerek iradesini ortaya koyacaktir. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin söyledigi gibi; ‘Türkiye 2023 yilinda Lider ülke, Istanbul’un Fethi’nin 600.yili olan 2053 yilinda ise Süper Güç olacaktir.’ Amacimiz, ülkümüz, gayemiz ve tüm çabamiz bunun içindir” diyerek konusmasini tamamladi.

Biz, bu ülkeyi karsiliksiz sevenleriz

Konusmasina bayram tebriki ile baslayan MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoglu 3 Mayis Milliyetçiler Günü’ne vurgu yaparak “Dünyanin hangi ülkesine giderseniz gidin o ülkenin milliyetçileri, birinci sinif vatandastir. Saygi ve takdir görür, bas üstünde tasinir. Ama maalesef Osmanli’dan günümüze kadar ‘Türk’üm’ demenin elestirildigi bir cografyadayiz. Devletimizin adi Türkiye ama ‘Türk Milliyetçisiyim’ demenin yillarca suç oldugu dönemleri yasadik. Sayin Genel Baskanimizin müdahalesiyle devletin çok gizli olan ve kamuoyunda ‘kirmizi kitap’ olarak bilinen belgesinde zararli unsur olmaktan çikarildik. Hâlbuki biz, bu ülkeyi karsiliksiz seven ve ülke ugruna seve seve can verebilecek nesilleriz. Biz, bas taci edilmesi gerekenleriz ama sürekli üzerine oyun oynanan bir kitleyiz. Kâsgarli Mahmud, Dîvânu Lugâti’t-Türk’te diyor ki ‘Tanri, yani Yüce Allah, onlara Türk adini verdi ve onlari yeryüzünde ilbay, yani yönetici kildi. Zamanimizin hakanlarini onlardan çikardi. Dünya milletlerinin idaresini onlarin eline verdi. Onlari herkese üstün eyledi.’ Biz, dünyayi yönetmek zorundayiz. Özellikle Türk ve Islam Cografyasi olmak üzere suanda 36 ülke ve bölgede iç çatisma var. Insanlar birbirini kiriyor. Bu dünyaya huzurun gelebilmesi için Türk tarafindan idare edilmesi gerekiyor” dedi.

Milliyetçi hareket mensuplarinin uyuma gibi bir lüksü yok

Yurtdisindan fonlanan yabanci menseili sivil toplum kuruluslari tehlikesine deginen Vahapoglu, “Biz hep uyanik olmak zorundayiz. Eski Mo’larin bir sözü var; ‘Rüzgârsiz havada dönen firildagin mutlaka bir üfleyeni vardir.’ Bu memlekete tirnak kadar hizmeti olmayan bir hanimefendinin Türkiye gündemine oturtulduguna sahit oluyoruz. 6,5 ay içisleri bakanligi yapmis bir hanimefendinin Türkiye’nin gelmis geçmis en büyük içisleri bakani olarak sunuldugunu görüyoruz. Uluslararasi kabul gördügünü, sabah aksam yabanci elçilerle oturup kalktigini görüyoruz. Öyle ki Bursa il baskanina kadar o büyükelçiligin istihbarat sefi ziyaret gerçeklestiriyor. Dedem Korkut diyor ki ‘Oguz’un basina her is uykudan geldi.’ Biz de askerlik yaparken evlatlarimiza derdik ki ‘uyuma uyursan ölürsün!’ Uyuma Türk Milleti! Bu milletin lokomotifi ve beyni olmasi gereken Milliyetçi Hareket mensuplarinin uyuma gibi bir lüksü yok. En uyanik biz olmak zorundayiz” dedi ve yakin tarihte yasanan olaylardan örnekler verdi.

Bursa, Türk Milleti’nin yaninda

MHP Il Baskani M. Cihangir Kalkanci kürsü konusmasinda Bursa’nin Türk tarihi ve kimligi açisindan önemine vurgu yaparak “Bursa, Türk Milleti’nin yaninda Türklügün tarafinda ve vahdetin yolundadir. MHP de her türlü kumpasa, her türlü kirli oyuna ragmen hamdolsun diridir ve dimdik ayaktadir” dedi.

2023, Milletimizin varlik yokluk seçimidir

Baskan Kalkanci, hitabini su ifadelerle sürdürdü: “Gerek pandemi sartlarindan gerekse global etkilerden kaynakli olarak Türkiye’nin içinden geçtigi bu geçici sancili dönem, çok yakinda geride kalacaktir. Cumhur Ittifaki her düzeyde açilan yaralari saracak, Milli bir seferberlikle onarim ve insa dönemi baslatacak ve Türk Milleti’ni yeniden kazandiracaktir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilina tevafuk eden 2023 yilinda gerçeklestirecegimiz seçim, devletimizin ve milletimizin adeta varlik yokluk seçimi olacaktir. Bu sorumluluk bilinciyle bizler, Bursa teskilatlari olarak geçirmis oldugumuz mübarek Ramazan Ayi’ni milat olarak belirledik ve gelecek olan seçim için simdiden canla basla çalismaya basladik. Ramazan Ayi’ni MHP Bursa teskilatlarina yakisir sekilde istisnasiz 17 ilçemizde durmaksizin hemserilerimizle hemhal olarak tamamladik. Bu vesileyle basta ilçe baskanlarim olmak üzere teskilatimizin her ferdine ayri ayri sükranlarimi sunuyorum. Bugünden sonra da MHP Bursa teskilatlari olarak fitne ve tahriklere aldirmadan bütün mesaimizi önümüzdeki seçimlere yönlendirmeye devam edecegiz. Bu amaçla kapi kapi dolasarak ayak basmadik hane birakmayacagiz. Tüm vatandaslarimizin vicdanlarina seslenecek, bir gönül seferberligi baslatarak kalplerini kazanacagiz. Ancak o zaman vatan ve millet sevgisiyle çarpan temiz yüreklerimizle Türkiye’ye sahip çikacak ve Türk Milleti’ne vefa borcumuzu ödeyecegiz. Basi dik, alni açik, gönlü yüce, yüregi vatani ve milleti için çarpan; inancinin, ülküsünün tavizsiz takipçileri olan degerli ülküdaslarim, saydigim sebeplerle bizleri daha fazla çalisma, daha fazla gayret ve daha fazla fedakârlik beklemektedir. Bu milletin derdiyle dertleniyoruz. Her bir vatandasimizin derdini kendi derdimiz sayiyoruz. Sevdamiz yüce Türk Milleti’ne, sevdamiz Bursa’mizadir.”

Yapacagimiz çok is var

“Türkiye, yeni bir döneme girmistir. Türkiye yalnizliga itilmekte Cumhur Ittifaki’nin aleyhine kurulan cephe sürekli genislemekte ve milli onurumuzu incitmektedir. Bunun üstesinden hep birlikte gelebiliriz” diyerek Bursalilara seslenen Baskan Kalkanci, “Yeni bir ruh, yeni bir heyecan ve en önemlisi de halkimiza gerçekleri anlatarak basariyi elde edebiliriz. Vatan ve bayrak ortak paydasinda baslattigimiz uzlasma ve gönül beraberligi, milletimizde mutlaka teveccüh görecektir. Inancimiz budur. Büyük milletimizin, milli kimlik ve kardeslik ekseninde bir kucaklasmayi basaracagina eminiz. Ne var ki yapacagimiz çok is vardir. Yolumuz; engeller, istismarlar, ihanetler, sapmalar ve entrikalarla doludur. Bunun farkinda olmaliyiz. Türkiye’yi kusatilmisliktan kurtarmanin yöntemi, çevremizi sarmis gizli emelleri tanimaktan geçmektedir. Bunlari bilmeliyiz. Ülkücü Hareket’e düsen sorumluluk, Türk Milleti’ne rehberlik yaparken sinsi tuzaklara düsmemektir. Uyanik olmaliyiz” mesajiyla hitabini tamamladi.

Programda Ülkü Ocaklari Il Baskani Gülahmet Türk ve Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin da kisa bir konusmayla partililer ve vatandaslarin bayramini kutladi. Kürsü konusmalari sonrasi bayramlasma turuyla program tamamlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile