MHP’den 'akil Adamlar' Tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Akil Adamlar Komisyonu ile ilgili, “Biz önce adam olup olmadıklarına bakıyoruz. Sonra akilliklerinin ölçüsünü kim koyuyor ona bakıyoruz.” dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise “Türk milleti ile Türkiye Cumhuriyeti devleti ile sorunları olan ne kadar insan varsa alt alta yazmışlar, bunlara akil adamlar demişler.” değerlendirmesinde bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Akil Adamlar Komisyonu ile ilgili yaptığı açıklamaları ve konuyla ilgili basında yer alan bazı isimleri değerlendirdi. Öztürk, “A-kıl adamlar… Önce adam olup olmadıklarına bakıyoruz. Sonra akilliklerinin ölçüsünü kim koyuyor ona bakıyoruz. Varsınlar ne kadar akıllılar ortaya koysunlar. Önemli olan milletin sinesinde bu kararların yer alıp almayacağız. Kimin adına, hangi yetki ile kim akilliklerine karar vermiş de karar alacaklar? Bu soruların cevaplarını versinler ondan sonra bakarız.” diye konuştu.

YENİÇERİ: TÜRK MİLLETİ İLE NE KADAR SORUNU OLAN İNSAN VARSA ALT ALTA YAZIP AKİL ADAMLAR DEMİŞLER

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise “Ne kadar olmaması gereken insan varsa orada mevcut. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devleti ile sorunları olan ne kadar insan varsa alt alta yazmışlar, bunlara akil adamlar demişler. Ben soruyorum, İlber Ortaylı kimsenin aklına gelmedi mi Sayın Başbakan?” ifadesini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile