MHP'den CHP'ye Bayram Ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Kurban Bayrami dolayisiyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ziyaret etti.

Kurban Bayrami’nin ikinci gününde siyasi partiler arasindaki bayramlasma mesaisi devam ediyor. Bu çerçevede MHP heyeti, bayram dolayisiyla CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu. MHP Genel Baskan Yardimcisi Sadir Durmaz baskanligindaki heyeti, CHP Genel Baskan Yardimcisi Deniz Yücel baskanligindaki heyet karsiladi.

Burada kosan Yücel, her partinin Türkiye sorunlarinin çözümü hakkinda farkli önerileri olabilecegini dile getirerek, "Her konuda anlasamayabiliriz, uzlasamayabiliriz. Anlasamadigimiz yerde kavga etmeden, çatismadan o diyalogu sürdürmek bizim için çok kiymetli. Bizim kirmizi çizgimiz; vatanimiz, milletimiz, bayragimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügüdür. Onun disinda her konuda konusabilir, tartisabilir ve uzlasabiliriz diye düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Sadir Durmaz ise, partiler arasi farkli görüsler olmasina ragmen diyalogun sürdürülmesi gerektigini belirterek, "Söylediginiz kirmizi çizgilerin tamami bizim için de son derece kutsal, degerli kirmizi çizgilerimiz. Biz bu ülkenin birlik bütünlügü, milli üniter devletinin korunmasi, anayasanin ilk 4 maddesinde tarif edilen cumhuriyetin sekli, baskenti ve milli marsi konularinda elbette tavizsiziz. Bu konularda sizin de ayni seyi düsünüyor olmaniz bizim açimizdan son derece kiymetli. Biz bayrak inmesin, ezan dinmesin diye mücadele eden bir siyasi partiyiz. Gündelik siyaset içerisinde ayri düsünebiliriz. Bunlarin hepsi asilabilir. Asil olan buradaki samimiyet. Samimi bir sekilde farkli anlamlar yüklemeden sürdürülebilir diyaloglar son derece kiymetli" degerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile