MHP'den İçtüzük Görüşmelerinin Ertelenmesine İlişkin Değerlendirme

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, içtüzük değişikliğinin uzlaşma ile yapılması için TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i devreye girmeye çağırdı.

Diğer siyasi partilere de seslenen Vural, "Milletin sesini kısan iradeye karşı hangi parti olursa olsun beraber bu mücadeleyi birlikte vermeye davet ediyoruz" dedi

MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır ile bazı milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nda içtüzük değişikliği görüşmelerinin yapıldığı birleşimin kapatılmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Vural, 12 Eylül 2010 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı değiştirerek Türkiye'nin daha ileri demokrasiye geçtiğini ifade eden AK Parti'nin 12 Haziran seçimlerinden sonra ele geçirdiği çoğunlukla, aslında demokrasiyle, uzlaşmayla ve diyalogla hiçbir alakası olmadığını ve doğrudan doğruyaçoğunluk diktasıyla Türkiye'yi yönetmek niyetinde olduğunu ortaya koyduğunu iddia etti. "Bizler milletimizin şerefli oylarıyla geldik" diyen Vural, anayasa ve bu içtüzüğün kendilerine verdiği hakları kullanarak , milletin hakkını, hukukunu meclis kürsüsünden savunmak için meclise geldiklerini söyledi. Vural, şöyle devam etti: "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmamak için geldik. Bu konuda içtüzükten kaynaklanan hakkımızı ve hukukumuzu koruyarak ve kullanarak, bu mücadeleyi büyük sıkıntılarla sürdürmeye kararlı, demokrasiye inanmış bir hareket olarak, bugün eline çoğunluğu geçirenler, MHP'nin bu milletin hakkını, hukukunu dile getirdiği imkan ve araçlardan yoksun bırakılmak isteniyor. Biz MHP olarak İçtüzük gibi hepimizin uyması gereken kuralların, bir çoğunluk diktasıyla, tek yönlü bir iradeyle değiştirilmesi buparlamentoda demokrasinin olmadığını gösteren çok önemli bir karinedir. Bugün İçtüzüğe aykırı getirilen bu değişiklik teklifi, Anayasa Komisyonu'nda İçtüzüğe uygun hazırlanmayan raporlara rağmen, maalesef bu raporlar gündeme alınarak, bir oldu bittiyle, bu milletin sesi, hukuku kısıtlanmak istenmiştir. Yürüttüğümüz mücadele bu milletin mücadelesidir."

TÜM PARTİLERE ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

"Başka silahımız yok bizim; tankımız, tüfeğimiz yok. Varsa yoksa bu kürsüde söylediğimiz sözlerdir" diyen Vural, Meclis Başkanı'nın devre girerek, bu içtüzük değişiklik teklifini gruplar arasında uzlaşma ile gerçekleştirilmesini samimi şekilde talep ettiklerini söyledi. Diğer siyasi partilere de çağrıda bulunan Vural, "Gelin, 'tanklar olursa üzerine çıkarım' diyenler nerede. Nerede kalem sahipleri? Burada demokrasi katlediliyor, muhalefetin sesi kısılmak isteniyor. Milletin sesini kısan iradeye karşıhangi parti olursa olsun beraber bu mücadeleyi birlikte vermeye davet ediyoruz" dedi.

"BUNUN ADI FAŞİZM, BUNUN ADI DİKTA ÖZLEMİ"

MHP Grup Başkanvekili Şandır ise, Genel Kurul oturumunu yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in, çalışma düzenini sağlayamadığı için birleşimi kapattığını belirterek, "Buna sebep olan, AKP sözcülerinin ve Anayasa Komisyonu başkanının tavrı ve hakaretleridir" diye konuştu.

Bugün yaşananların sorumlusunun AK Parti olduğunu öne süren Şandır, "Bu tavırla anlaşılmaktadır ki; AKP iktidarının son seçimlerden sonra kibre dönüşen özgüvenini, Meclis Genel Kuruluna da yansımasıdır. Kendilerinin her söylediği doğru, her yaptıkları hukuk; ama muhalefetin buna itiraz hakkı yoktur anlayışı demokrasilerde olmaz.Bunun adı faşizmdir, dikta özlemidir. Buna teslim olaşacağımızı herkes bilmelidir" dedi

"PADİŞAHLIK DÖNEMİNDE BİLE YOK" MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise, içtüzük değişiklik teklifi ile muhalefetin konuşma süresinin 5 dakikaya indirilmek istendiğini savunarak, "5 dakikada ne anlatılabilir? Ben Osmanlı tarihçisiyim. Padişahlık döneminde bile Divan-ı Hümayun'da vezirlere istedikleri kadar konuşma hakkı tanınmıştır. Meclis, padişahlık döneminden bile kötü bir duruma düşmektedir" dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile