Mhp'den İsrail'le Gizli Buluşmaya Sert Tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İsrail Ticaret Bakanı ile Brüksel'de yaptığı gizli görüşmeye tepki göstererek, "Bu davranışı, Türk milletinin onuruna vurulmuş bir darbe olarak görüyorum" dedi

  MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun İsrail Ticaret Bakanı ile Brüksel ' de yaptığı gizli görüşmeye tepki göstererek , " Bu davranışı , Türk milletinin onuruna vurulmuş bir darbe olarak görüyorum " dedi .
MHP Grup Başkanvekili Vural , Meclis ' te düzenlediği basın toplantısında dün açıklanan büyüme rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu . Vural , tarihi bir küçülmeden sonra bu büyümenin sağlıklı değerlendirilmesi gerektiğini belirterek . mevsim ve takvimden arındırıldığında büyümenin sadece binde 1 olduğunu söyledi . Vural , Türkiye ' nin henüz kriz öncesi dönemin rakamlarına ulaşamadığını ifade etti .
Terörle mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Vural , Türkiye ' nin , isyan elebaşlarının anıldığı bir ülke konumuna getirildiğini belirtti . Başbakan Erdoğan ' ın , terör sorununun askeri önlemlerle çözülemeyeceğini dile getirerek terörle mücadele eden güvenlik güçlerini moralmen çökerttiğini öne süren Vural , bunun terörle mücadeleyi arkadan vuran bir yaklaşım tarzı olduğunu söyledi .

" BAŞBAKAN , KUZEY IRAK ' TA BAĞIMSIZ DEVLET KURULMASINI KABUL EDİYOR "
Vural , Başbakan Erdoğan ' ın geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak ' la ilgili yaptığı açıklamaların , 5 Kasım 2007 ' de ABD ' de yapılan görüşmelerde varılan gizli mutabakatı ortaya çıkardığını öne sürdü . Erdoğan ' ın , Irak ' ın kuzeyinde bağımsız bir Kürt devleti kurulabileceğini itiraf ettiğini belirten Vural , bu açıklamanın Irak ' ın kuzeyinde bağımsız bir devleti Türkiye ' nin kabul ettiğini gösterdiğini bildirdi . Erdoğan ' ın , NATO ' yu bölgeye davet ettiğini de hatırlatan Vural , bu davetin amacının , kurulacak devletin
garantörlüğünü yapması olduğunu ileri sürdü . Vural , Başbakan Erdoğan ' ın açıklamalarının görüntüsünü cep telefonundan gazetecilere bir kez daha izletti . Barzani ' nin Türkiye ziyaretinde Irak bayrağının bulunmadığına işaret eden Vural , yapılan " pis pazarlığın " bugün Başbakan ' ın ağzındaki baklayı çıkarmasıyla ortaya çıktığını belirtti .
Vural , açıklamalarının sonunda gazetecilerin sorularını da cevapladı . Dışişleri Bakanı Davutoğlu ' nun , Brüksel ' de İsrail Ticaret , Endüstri ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ile yaptığı görüşmeye ilişkin soru üzerine Vural , bunun klasik bir AK Parti duruşu olduğunu söyledi . Vural şöyle konuştu :
" Kapalı kapılar ardında görüşmeler yapmak suretiyle Türkiye ' nin milli duruşunu zedelemişlerdir . Saman altından su yürütüyorlar . Bir Dışişleri Bakanı niye gizli buluşma gerçekleştiriyor? Yapılan açıklamalar , bu zamana kadar bir takım görüşmeler olduğunu gösteriyor . Hiç olmazsa bu milletin onurunu korumasını bilin . Onurlu durmasını bilin . Çıkın mertçe ' görüştük ' deyin . Otel odalarında gizli buluşuyorlar . Bu davranışı , Türk milletinin onuruna vurulmuş bir darbe olarak görüyorum . Son derece yanlıştır . Demek
ki bu mesele iç politika malzemesi olarak kullanılıyor . Taktik amaçlı sürdürülen söylemler karşısında bu ilişkiler sürdürülüyor . Hükümetin bu konuda omurgasız davranacağını biliyorduk . Hele hele bu görüşme Türkiye ' nin isteği üzerine gerçekleşmişse Dışişleri Bakanı Türk milletinden özür dilemelidir . "
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ' nın , Güneydoğu ' dan ikinci eş alınmasının terör sorununu çözeceği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Vural , " Allah akıl fikir versin " yorumunu yaptı . Türk milletinin zaten birbirine girmiş bir millet olduğunu belirten Vural , doğusundan batısına herkesin kız alıp verdiğini anlattı . Böyle bir konunun siyaset aracı olarak gündeme getirilmesinin yanlış olduğunu belirten Vural , " Bu , ötekileştirmek isteyen bir zihniyettir . Türkiye ' nin böyle bir problemi yoktur .
Bu ifadeler Türk milletini tanımamak demektir " dedi .
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun , üniversitelerde başörtüsü sorununu iktidara geldiklerinde çözeceklerine ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Vural , çözümsüzlüğün tarafları olanların bugün çözümden bahsettiklerini söyledi . Türkiye ' nin bu meseleyi uzlaşmayla çözmesi gerektiğini dile getiren Vural , konunun siyasi tartışmanın odağı haline dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı . Vural , " Bu konunun siyaset malzemesi yapılmaktan çıkartılması gerekir . ' Biz çözeriz ' olmaz . Hepimiz uzlaşma
içinde çözmeliyiz . ' Biz çözeriz , o çözer ' değil , hep beraber bu konuyu bir çözüm noktasına getirmemiz gerekir . ' Ben olmazsam çözülmez ' demek sağlıklı değil " değerlendirmesini yaptı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile