Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Genel Başkan Yardımcısı Prof . Dr . Tunca Toskay , başka gündemler peşinde olduğunu ileri sürdüğü hükümeti Türkiye ' nin gerçek gündemine çekmeye çalıştıklarını söyledi . Tunca Toskay , " Hükümeti ekonomi minderine çekmeye uğraşıyoruz , ekonomiyi konuşalım istiyoruz " dedi .
MHP Balıkesir İl Başkanlığı , " Milliyetçi Hareket Partisi sosyo-ekonomik hayatla ilgili karşılıklı bilgilendirme " toplantısı düzenledi . Asya Termal Otel ' de düzenlenen toplantıya MHP genel başkan yardımcıları Prof . Dr . Tunca Toskay , Prof . Dr . Ümit Kutluata ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Prof . Dr . Abdülkadir Akcan katıldılar . Gazetecilerle soru cevap şeklinde geçen toplantıda MHP İl Başkanı Mehmet Duran , MHP Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut , MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın , Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç , il ve ilçe yöneticileri de hazır bulundular . Türkiye ekonomisinin iyi yönetilmediğini ve yabancılaştırıldığını belirten Toskay , " Hükümeti Türkiye ' nin gerçek gündemine çekmeye çalışıyoruz . Ekonomi minderine çekmeye uğraşıyoruz . Ekonomi minderinde konuşalım diyoruz " dedi .
Tunca Toskay , TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ' nun hükümet ile olan münasebetinde zor durumda olduğunu söyledi . Toskay , " Rifat Hisarcıklıoğlu bir işadamı , TOBB ' un başkanı . Ama sayın Başbakanın en son ' ya onlar bu işi çözerler ya da odalarla ben tek tek görüşürüm ' deyince odalardan bir tepki doğdu , başkan odaları Ankara ' da topladı , biraz gazlarını aldı . O toplantı sonunda hazırlanan bildiriyi Hisarcıklıoğlu kendisi okuma cesaretini gösteremedi . Nafi Güral ' a okuttular , o nasıl okumaysa Sayın Güral da mahçup bir ilkokul öğrencisi gibi bir şeyler söyledi gitti . Kameralara bakamadı bile . TOBB ' un durumu bu . Türkiye ' nin en büyük ekonomik ağırlıklı sivil örgütü , Anadolu ' dan çok ciddi eleştiriler var yönetimine . Ama Rıfat Hisarcıklıoğlu sayın iktidarla tabanı arasında sıkışmış kalmış kıvranıp duran bir yönetici portresi çiziyor " dedi .
TELEKOM SOYGUN YAPIYOR
Memur ve emekliye verilen 2 . 5 + 2 . 5 zammın yıllık yüzde 5 anlamına gelmediğini söyleyen Tunca Toskay , Türk Telekom ' un Türkiye ' deki abonelerine çok pahalı hizmet verdiğini belirtti . MHP ' nin internet altyapısı için server kiralamasıyla alakalı yaşadıkları bir örneği anlatan Tunca Toskay , " Hükümetin memur ve emekliye yaptığı zammın yıl ortalaması yüzde 3 , 78 . Enflasyon yüzde 10 ' un üzerinde . Memurumuzu ve emeklimizi enflasyona ezdirmedik diyorlar . Memur ve emekli ciddi bir reel gelir kaybına uğradı . Euro ' nun zayıflaması sebebiyle dolar cinsinden bizim ihracat gelirimizden ciddi bir azalma söz konusu olacak . Milliyetçi Hareket Partisi ' nde alt yapı yatırımı yapmak üzere Telekom ' dan belli bir kapasitenin üzerinde iki tane server ( sunucu ) kiralamak istedik . Telekom ' dan fiyat aldık , ayda 6 bin 500 TL kira istediler . Ayda 6 bin 500 lira yılda 75 bin TL eder . Telekom ' un yılda 75 bin lira istediği serverlar için biz yurt dışından yıllık 12 bin TL fiyat teklifi aldık . Böyle bir özelleştirme olmaz . Bugün Türkiye ' de Telekom ' un internet , telefon hizmetlerini kullanan vatandaşlarımız yurt dışındaki fiyatların çok üstünde bedeller ödüyorlar , müthiş karlar sağlıyorlar . Buna göz yummak çok büyük hata . 2002 ' de dolar kuru 1 . 435 TL idi . Müthiş enflasyonist baskıyla artıp 2 , 6 olması gerekirken biz 1 , 5 ' lerde sürünüyoruz . Ekonomi çok başarılıysa işsizlik niçin yüzde 14 ' ün üzerinde? Bu nasıl bir başarı? Cumhuriyet tarihinde verilmiş cari açığın birkaç mislini 7 yılda vermişiz . 7 yıldaki cari açık toplamımız 166 milyar dolar , böyle bir başarı yok " dedi .
" BİZ KANIMIZDAN DA GENİMİZDEN DE MEMNUNUZ "
CHP ' de yeni genel başkan ile kan değişimi yaşandığı ve oy oranında yükselişe geçtiği yorumlarını değerlendiren Toskay , MHP ' nin kan değişimine ihtiyaç duymadığını , ancak , isteyenin kanlarını da genlerini de değiştirebileceklerini söyledi . Tunca Toskay , " 2002 yılı bahar aylarında koalisyon olarak iktidardaydık . Yeni Parti ' yi kurma aşaması yaşandı , DSP ' de yaşanan kriz neticesi . Rahmetli İsmail Cem , Hüsamettin Özkan ve Kemal Derviş , üçlü trio vira . Basın müthiş bir şekilde rüzgar yapmaya başladı . Bunu hatırladım , Kemal Kılıçdaroğlu olayı ortaya çıktı kongrenin ertesi günü partide incelettim o dönemki gazetelerin manşetlerine baktım , nasıl gaz verildiğini inceledim . Biz kanımızdan memnunuz , kan değişikliği yapmayalım . Milliyetçi Hareket Partisi kanından çok memnun , o kanıyla da iftihar ediyor . Değişiklik isteyenler kanlarını da değiştirsinler yapabiliyorsa genlerini de değiştirsinler . Biz de çok dikkatli bir şekilde kanlarını değil ama genlerini nasıl değiştirecekler onu izlemeye devam edeceğiz . Siyasette bir , iki , üç aylık konjonktürel inişler , çıkışları izleyeceğiz . Biraz bekleyip , sakin olacaksanız , sabırlı olacaksınız . Mi
lliyetçi Hareket Partisi olarak demir asa yollara düştü bütün vatan sathında derdimizi anlatmaya , milletimizi ikaz etmeye , doğru bildiklerimizi , kaygılarımızı paylaşmaya çalışıyoruz . İnşallah da başarılı olacağız "
TOSKAY ' DAN MHP ' Lİ TARİFİ
Toskay , partilerine olan ilginin arttığını , yabancı ülke büyükelçilerinden MHP ' ye yoğun bir randevu talebi olduğunu söyledi . Birbuçuk ayda 5 ülkenin büyükelçisiyle görüştüğünü , Amerika ve Almanya büyükelçilerinin yemek daveti verdiklerini , İsrail büyükelçisinin görüşme talep ettiğini anlatan Toskay , " 1999 seçimleri öncesinde de yabancı elçiliklerin ilgisi Milliyetçi Hareket Partisi ' ne çok artmıştı . Onlar da Türkiye ' deki birtakım şeyleri emin olun bizden daha objektif ve bilimsel şekilde tespit edip tavırlarını daha erken alıyorlar . Önümüzdeki dönem için hiç kimse yandaş , candaş medya havalarına bakmasın . Türkiye ' de neler olup bittiğini , söylenen sözlerin , satır aralıklarını ve arkasını okumak çok önemli siyasette . Bunları iyi okursanız , soğukkanlı da olursanız gereken tedbirleri ve mesajları zamanında alıp verirseniz işler iyi gider . Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak çok açık ve net bir şekilde Türkiye ' nin ve Türk Milletinin milli menfaatlerini ön plana alan bir yaklaşım biçimini tüm alanlarda sergileyen ve her ne pahasına olursa olsun bunu savunarak siyaset yapan bir siyasi partiyiz . Bundan da bizim taviz vermemiz , bu konuda esnememiz söz konusu olmaz . Kişisel meselelerimizde esneklik gösteririz ama milletin menfaatleri konusunda esneklik göstermeyiz . Ancak , burada bir şeyin daha altını çizmek istiyorum , Milliyetçi Hareket Partililer ayakları yerden kesilmiş , vatan-millet Sakarya nutku atan , ellerinde kılıç yel değirmenleriyle savaşan Donkişotlar filan değil . Milliyetçi Hareket Partisi ' nin siyasi kadroları çok tecrübeli siyasi kadrolar . Bugün bizim başkanlık divanımızda 25-30 yıldan eksik siyaset yapan arkadaşımız yok . Milletvekili kadromuz son derece değerli , merkez yönetimimiz öyle . Çok ciddi tecrübeleri yaşayarak geldik . Son dönemde de kriz , deprem vs . yaşadığımız üçbuçuk yıllık bir iktidar tecrübesi de var . Macera peşinde olmayan , akılla , sabırla , inançla ve inatla Türkiye ' nin milli menfaatlerini savunmakta ısrarlıyız . Biz taviz vererek iktidar olmayız . Biz bu konularda katıyız ama gerçekçi ve akılla davranan bir siyasi parti olarak işimize devam ediyoruz " diye konuştu .
" YABANCI SATIN ALIP KENDİNE YATIRIM YAPIYOR "
MHP genel başkan yardımcısı Prof . Dr . Münir Kutluata da hükümetin mevcut ekonomi uygulamalarının bu şekilde devam etmesi halinde Türkiye ' yi felakete sürükleyeceğini belirtti . Geçmiş dönemlerde uzun yıllar iktidar olan hükümetlere de atıfta bulunan Prof . Dr . Kutluata , " Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye ' de tek başına iki dönem iyi bir çoğunlukla iktidar olan dördüncü siyasi partidir . Demokrat Parti , Adalet Partisi , ANAP ve şimdiki AKP . Daha önceki 3 parti Türkiye ' de iki dönem üst üste iktidar olmuştur ve ekonomi konusunda siyasette başarılı şekilde anılmaktadırlar . Demokrat Parti dediğiniz zaman Türkiye ' de ne getirmiştir , neyin önünü açmıştır bellidir . Demirel dönemi aynı şekilde , Özal dönemi aynı şekildedir . Biz bunlara her zeminde soruyoruz , siz Türkiye ' de ne ile hatırlanacaksınız? TOBB ekonomi iyidir demiyor , falanca işaret fena değildir , inşallah iyi oluruz diyor . Ekonomiyle ilgili birçok üst kuruluşumuz da MHP ' yi yarının iktidarı gördüğü için karşılıklı olarak bu konular tartışılır , talepler iletilir , çözüm yollarımız merak edilir hale gelmiştir . Biz de onlara gerekli bilgileri ulaştırıyoruz . Enflasyon bir sonuçtur , ya talebin , ya maliyetlerin sonucu . Enflasyonla mücadeleye niyet ediyorsanız sebeplerini ortadan kaldırmanız lazım . Sonuç üzerinde mücadele ediyorsanız hem enflasyon devam eder bugün olduğu gibi hem de maliyet enflasyonunu Türkiye ' de bu iktidar düşüremediği için ithalatla enflasyonu baskılama yoluna gidilmiştir . Başkasının düşürdüğü maliyetleri Türkiye ' de kullanıp tam tersi enflasyonu görüntüde düşürüp üretimin önünü kesen , kısan bir yola gidilmiştir . Şu anda enflasyon Türkiye ' de yüzde 10 ' un üzerine çıkmıştır . Çok önemli bir tespit ve başlık , bu iktidar Türkiye ' ye yabancı sermaye yatırımlarının gelmesinin önünü kesmiştir . Yabancı para Türkiye ' ye spekülatif karlar için geliyor , bunun için ortam oluşturuluyor ve bundan hiçbir şikayeti yok . Ama bundan Türkiye ' nin hiçbir karı yok , başka bir ülke buna sınır koyuyor , vergilendiriyor . Yabancı sermaye spekülatif sermayedir , Türkiye ' ye hiçbir katkısı yoktur . Yabancı sermaye Türkiye ' de kendi adına yatırım yapıyor , satın alıyor . Mevcut yatırımlar yabancıların eline geçmekte , özelleştirme bu değildir . Özelleştirme adı altında yabancılaşma yapılmakta . Bu üretim birimlerinin karları Türkiye ' ye refaha , vatandaşımıza dağılacakken dışarıya aktarılmaktadır . Türkiye bu anlamda da ciddi şekilde fakirleşmektedir . TEKEL fabrikalarımız satın alanlar tarafından kapatılmak üzere alındı ve kapandı . İşletseler bugün TEKEL işçileri sokakta kalıp bağırıp çağırmazdı " dedi .
CHP - MHP KOALİSYONU
MHP genel başkan Yardımcısı Prof . Dr . Münir Kutluata , genel seçimlerde Türkiye ' nin CHP-MHP koalisyon hükümetine hazırlandığı şeklindeki yorumlarla ilgili soruya verdiği cevapta MHP ' nin tek başına iktidar olmayı arzuladığını söyledi . CHP ' nin yeni genel başkanının yolsuzluk ve yoksulluk söyleminin MHP ' nin 1999 seçimlerindeki sloganı olduğunu hatırlatan Kutluata , " Türkiye ' de 3 büyük parti var . Bir tanesi oy kaybediyor , Türkiye ' nin gündemini meşgul etmekle meşgul . Fakir insana ne Kürt açılımı , ne Ermeni açılımıyla , ne Anayasa yapmakla çare sunabilmeniz mümkün değil . Hükümet de bunun farkında olduğu için yaptıklarını savunmak yerine , gidip Ermeni açılımının , Kürt açılımının ne olduğunu anlatmak yerine yeni bir gündemle onu da kapatmaya çalışarak gürültü içinde kendini ve vatandaşı meşgul ediyor . Üç partiden iktidar partisinin oyu devamlı düşüyor . Oyu yükselen bir parti var Milliyetçi Hareket Partisi . Diğer parti CHP ile ilgili belirli bir noktayı aşmıyor oyları diye kanaatler vardı , CHP kendini bundan kurtarmaya çalışıyor . Ancak oy artışı sağlamak yönündeki çabalarına baktığımız zaman bu yeni lideriyle CHP ' nin söyledikleri yolsuzluk ve yoksulluk konusuna ağırlık vermesi . Yolsuzluk ve yoksulluk konusu MHP ' nin 1997 yılında gündeme getirdiği , 1999 seçimlerinde seçim sloganı olarak kullandığı , kitapçığını hazırladığı bir konudur . Dolayısıyla burada yeni bir şey yoktur . Şu anda MHP ' nin hem Türkiye ' nin milli güvenlik ve geleceği konusunda hükümeti ikaz ettiği her konu maalesef Türkiye aleyhinde ortaya çıkmış ve MHP ' nin öngörüleri sabit hale gelmiştir . MHP bu konuda rüştünü ispat etmiş , güvenilirliğini ispat etmiş , devlet yönetme hakkı olduğunu ispat etmiş bir partidir . Türkiye ' de seçim atmosferine girildiği takdirde Türkiye ' nin içinde bulunduğu bütün konulara sahip çıkması bakımından MHP iktidara hazır bir partidir . Bütün mesele millete ulaşma noktasında bizim önümüzdeki engelleri bu gayretlerimizle kırmak , daha sonra da medyanın bu işin böyle yürümeyeceğini görmesi sonucu konuyla ilgilenmesiyle bir sonuca ulaşmak . Türkiye üzerinde hesap yapanların ne yorumları biter ne telkinleri . MHP tek başına iktidar olmak arzusundadır , Türkiye ' de bu şartlar vardır , Türkiye de buna muhtaçtır . Çünkü Türkiye ' ye son yedi buçuk yılda verilen zarar büyük bir oy çoğunluğuyla ve milletvekili çoğunluğuyla gerçekleştirilmiştir . Dolayısıyla bu tahribatı telafi etmek için de aynı anlamda tek başına ve Türkiye ' nin lehine çalışacak güçlü bir iktidar gerektiriyor . Biz bunun dışındaki bütün yakıştırmaların dışındayız " dedi .
" BİRBUÇUK MİLYON HAYVAN NEREDE? "
Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Prof . Dr . Abdülkadir Akcan ise , Türkiye ' nin en önemli ve en kritik üretim sektörünün tarım olduğunu söyledi . AK Parti ' nin Türkiye Cumhuriyeti Devletini kendi döneminde kurmuş gibi hareket ettiğini belirten Akcan , " Geçmişte ne olup bittiğine bakmadan , vefa sergilemeden . Oysa vefa imandandır , bunu hiç göstermediler . Türkiye ' de kişi başına 2-3 koyun düşerken bugün 3 kişiye bir koyun düşmüyor . İktidar gücünüzü size oy veren milletinizden almaz da Avrupa ' ya adarsanız onların elinde tokmakla çaldığı davul olursunuz . Onlara pazar olmak amacıyla bilinçli bir strateji geliştirilmiştir . 16 milyon baş sığırdan 10 , 5 milyon başa düşmüş . Sayın Bakanın söylediği rakam doğru 2 milyon 200 bin baş , beside hayvan var diyor . Tamam . İktidara geldiklerinde 7 milyon , 8 milyon baş sağmal inek vardı ülkede . 8 milyonun 7 milyonu doğursun . 3 . 5 milyon baş erkek , 3 . 5 milyon baş dişi buzağı doğar . Bu 3 . 5 milyon baş hayvan beslenerek kesime gidecek demektir . 2 . 2 milyon baş diyor , doğru . 1 milyon 300 bin baş erkek materyal beside değildi , nerede bu hayvan? Bu hayvanların anası kesime gitti de doğmadı , onun için eksik . İşin özeti bu . MHP olarak biz tarımın gıda olarak en stratejik önemde bir üretim sektörü olduğunu düşünüyor , bunu böyle kabul ediyoruz . Ne yaparsanız yapın insanlarınızı doyurmak zorundasınız . Bu olmak mecburiyetinde . Karnınızı doyuracak gıdayı ya kendiniz üretir ya dışarıdan getirtirsiniz . Ette olduğu gibi . Gıda güvenliğini , yeterli beslenmeyi tartışıyoruz . Bu kadar işsizlik varken , istihdam alanı söz konusuyken elimizdeki fırsatları 8 yıllık AKP iktidarı döneminde maalesef kaybettik . 2001-2002 krizlerine rağmen mutluyduk , vatandaş cebimde para vardı diyor , ama şimdi yok . İcra dosyaları arttığı gibi milletin cebinde para yok . İcra memurları cumartesi pazar fazla mesai yapıyorlar . Üretim ekonomisinden çıkılmış . Bizim için tarım en gözde ve en kritik üretim sektörüdür " dedi .
MHP genel başkan yardımları ve eski Bakan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ' u makamında ziyaret ettiler . Balıkesir Ticaret Borsası ' nda iş adamlarıyla bir araya gelen MHP ' li yetkililerin Balıkesir ' deki temasları devam ediyor .
Mhp'den Sosyo-ekonomik Hayata Dair Bilgilendirme Toplantısı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof