MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal'dan, Almanya Parlamentosu'ndaki Sözde Ermeni Soykırımı Önergesiyle İlgili Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Almanya Parlamentosu’nda sözde Ermeni soykırımı önergesi ile ilgili, “Turizm partnerlerimizden olan Almanya ile ilişkilerimizin düzelmesi ve daha ileri gitmesi açısından bu önergenin reddedilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Günal, Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Federal Almanya Parlamentosu’nu uyardı.

Günal, Almanya Parlamentosu’nu sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili uyararak, “Uzun yıllardır AKP döneminde uygulanan dış politikanın yanlış bir sonucu olduğunu görüyoruz. Şahsa bağlı dış politika uyguladığınız zaman, tek adamvari uslupla, kabadayıvari bir şekilde tehdit yaptığınızla bir süre sonra tam tersi uzlaşmak zorunda kalıyorsunuz. Devletten devlete dayanan, ülkenin menfaatlerine dayanan tutum içerisinde uygulanması gereken husustur. Sayın Davutoğlu onunla birlikte Sayın Erdoğan’ın uyguladığı dış politikada geldiğimiz nokta maalesef budur” ifadelerini kullandı.

Günal, şunları kaydetti:

“Biz bu kapsamda çok önemli bir partnerimiz olan hem geçmişten bugüne tarihsel olarak ittifaklar kurduğumuz, 3 milyondan fazla insanımızın yaşadığı Almanya’nın Federal Meclisi’nde böyle bir kararın oylanacak olmasını esefle karşılıyoruz. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Hep tezimiz olduğu göre tarihin tarihçileri bırakılmasını daha önce de söyledik. Yine 2005 yılında o zamanki Meclis başkanımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değişik erklerinin yazmış olduğu yazılar var. Turizm partnerlerimizden olan Almanya ile ilişkilerimizin düzelmesi ve daha ileri gitmesi açısından bu önergenin reddedilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Alman Parlamentosu üyelerine ve Dostluk Grubu üyelerine bu kapsamda hatırlatıcı bir mektup yazmayı görev bildik.”

Günal, yargı konusunda MHP’nin saygılı olacağını belirterek, “Milliyetçilik ve demokrasiyi ikiz kardeş olarak görüyoruz. Dolayısıyla demokrasi hukuk zemininde işlemesi gereken ve meşruiyet içinde işlemesi gerekir. Bu kapsamda yargıya saygılıyız. Burada alınan kararların biraz da zorlamayla alındığını biliyoruz. Sayın Yargıtay Başkanı’nın açıklamalarında da arada sırada çay toplama vaktinden arta kalan zaman bunlarla ilgileniyor. Yargıtay Başkanı ‘vicdanlarının sesini dinlediler, doğru yaptılar’ açıklama ihtiyacını niye hissetti’ diye sormak lazım. Bilinçaltında rahatsızlık var ki, o da böyle bir açıklama gereği duymuştur” şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin 2011 yılında Adalet ve Kalkınma partisi ile ilgili almış olduğu karara atıf yapan Günal, “Parti tüzüğünün ilgili maddesinde yarıdan bir fazlası ile Olağanüstü Genel Kurul toplanır’ diyor. Yargı yoluna gidilmiş. Muhatabımız Yargıtay cumhuriyet Başsavcısıdır. Sulh Hukuk Mahkemelere siyasi partilerin muhatabı değildir. Bu kapsamda değerlendirmesini yapmış, Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğünde beşte bir var. Beşte bir demiyor, yarısından bir fazlası demesine rağmen, bu düzenleme emredici nitelikte değildir” diye konuştu.

Günal şunları kaydetti:

“Bu kurumların başkanlarının daha fazla dikkatli olması ve hukukun kamuoyu nezdinde zedelenmesine neden olmamalılar diye düşünüyorum”.

TBMM’deki moda avcısı Seblan Yasinyobaz ile ilgili olarak Günal, “Kıyafetlerle ilgili bir şeyi takip etme şansımız olmuyor. Meclis’te yoğun bir gündem var. Onun için onunla ilgili her hangi bir bilgim yok” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile