MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'dan Açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, ''Hrant Dink'e şehit diyecekseniz, bu milletin varlığına, bayrağına, ezanına göz dikenlere karşı mücadele ederken hayatını kaybedenlere ne diyeceğiz-'' dedi.

Partisinin il kongresinde konuşan Karakaya, son günlerde şehitlik kavramının sıkça tartışıldığını, şehitlik kavramının hem milli hem de dini açıdan çok kutsal bir kavram olduğunu belirtti.

Hükümetin şehitlik kavramının yanına yeni bir kavram getirerek, ''sivil şehitlik'' diye bir düzenleme çalışması sürdürdüğünü söyleyen Karakaya, ''Biz burada kimseyle uğraşmıyoruz. Hiç bir azınlıkla bir sıkıntımız yok. Türkiye'deki azınlıklar da ecdadın bize bıraktığı mirastır. Onları da kucaklıyoruz. Ama Hrant Dink'e şehit diyecekseniz, bu milletin varlığına, bayrağına, ezanına göz dikenlere karşı mücadele ederken hayatını kaybedenlere ne diyeceğiz- Bunun da cevabını vermek lazım'' diye konuştu.

MHP'nin aralık ayından bu yana bir kongre sürecine girdiğini ve bu zamana kadar birçok yerde kongrelerin tamamladığının dile getiren Karakaya, ''milletin artık AK Parti ile bir yere gidilmeyeceğinin farkında olduğunu'' savundu.

Milletin artık alternatif aradığını söyleyen Karakaya, ''MHP'yi önce yerel iktidara, sonra da genel iktidara götürecek yeni yönetimleri belirliyoruz. Allah'ın izniyle bu sonbaharda Ankara'da yapacağımız olağan 10 kongrede yakacağımız meşale ile Anadolu'yu aydınlatacağız ve kamuoyuna 'biz hazırız, sorumluluk almaya varız' diyeceğiz. Bu işareti vereceğiz'' dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile