MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel Açıklama Yaptı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, ''Biz kadınlar sadece sandığa oy toplamak için değil, o sandıktan çıkmak için çalışmalıyız'' dedi.

Demirel, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi tarafından hazırlanan, ''Kadın Dostu Kent Gümüşhane'' projesi kapsamında birlik binasında düzenlenen, ''Siyaset Deneyimi'' konulu etkinlikte yaptığı konuşmada, siyasetin başlı başına bir olay olmadığını, onun arkasında bir hazırlanış süreci bulunduğunu belirtti.

İnsanların tercihleri ile yaşadığını ve şekillendiğini ifade eden Demirel, ''Siyasetin bir başı yok. Bir bakıma yaşam tarzı. Siyaset bir tercihler manzumesidir. Durduğunuz, oturduğunuz, kalktığınız yerler sizi nasıl etkiliyorsa siyaset de öyle etkiliyor'' diye konuştu.

Demirel, ilk kez 5 yıl önce milletvekili adayı olduğunu anlatarak, ''Artık kendi adınıza değil, partiniz adına konuşmak konumunda oluyorsunuz. Siyasetten önce cam kırmış olsam, kendim kırmış oluyordum. Ama şimdi kırmış olsam 'MHP Genel Başkan Yardımcısı cam kırdı' oluyor. Bir siyasi partinin adı, kendi adınızın önüne geldiği zaman bir anda duruyorsunuz. Söylediğiniz sözler artık sizin sözleriniz olmaktan çıkıyor. Yaptığınız eylem şahsınıza ait değil'' dedi.

-''Siyaset bir kadın için zor''-

Yoruma açık bir şey söylendiğinde bunun partiye mal edilebildiğini ve olumsuz yönde kullanılabildiğini vurgulayan Demirel, şöyle devam etti:

''Siyasete girdiğinizde artık tek değilsiniz, bir teşkilatın, siyasi partinin mensubusunuz. Arkanızda artık bir kalabalık var. Siyaset bir kadın için zor. Erkek siyasetçi gece yarılarına kadar dolaşıyor. Kadın siyasetçi neden dolaşmasın. Kadın kollarındayken dolaşıyor da adayken ya da milletvekili olduğu zaman neden dolaşmasın. Siyaset aslında hoş bir şey. Ülkemizde demokrasi hala oturmadı, acılarını hala yaşıyoruz. Demokrasi denilen ve bir an önce yerleşmesini istediğimiz sistemin gerçekleşmesi adına yapılan sandık kurma işleri, o sandıktan çıkma hakkını kullanma bir kadın için çok önemli.''

Demirel, Türkiye'de bugüne kadar 10 binin üzerinde milletvekili seçildiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bunun 300 kadarı kadın, çok az. Türkiye'de siyaset denildiğinde tek bir şey düşünülüyor, meclis. Aslında siyaset böyle bir şey değil. Kadınların da meclise gelememelerinin sebebi de bu olsa gerek. Siyasette en önemli şey sürdürülebilirlik. Su damlası bile taşa sürekli vurursa orayı oyar. Türkiye'de sosyal devlete geçemememizden ötürü biz kadınlar olarak siyaseti sürdüremiyoruz. Bütün sosyal ilişkiler kadın üzerinden yürür. Ama siyasette böyle değil. Belde başkanı pek seçmezler, muhtar kadın çok az, ilçe başkanımız pek yoktur, il başkanı kadın bulamazsınız. Yönetimlere bakın, 10 tane ağabey varsa bir tane abla zor bulursunuz. Neden 10 kadın, 1 erkek olmuyor- Biz kadınlar sadece sandığa oy toplamak için değil, o sandıktan çıkmak için çalışmalıyız. Ben daha meclis kürsüsünde bardak kıran kadın milletvekili görmedim. Meclis kürsüsünde yaka paça kavga eden kadın duymadım, görmedim. Ancak laf atanlar var. Onun ötesinde kaba kuvvet, küfür kadının olduğu yerde olmuyor. Kadının olduğu yerde dil biraz daha zarif. En kabası bile.''

Muhabir: İbrahim Özdemir / Tuğba Yardımcı Mısır

Yayıncı: Murat Kaban
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile