MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan Millet Ittifaki'na Açiklamasi 'Bunlarin Türkiye'ye Verebilecegi Bir Sey Yok'

MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan Millet Ittifaki'na Açiklamasi 'Bunlarin Türkiye'ye Verebilecegi Bir Sey Yok'

MHP Genel Sekreteri Ismet Büyükataman, Millet Ittifaki’nin vaat ettigi güçlendirilmis parlamenter sistemi elestirerek, “Bunlarin Türkiye’ye verebilecegi bir sey yok” dedi.

Bursa’nin Osmangazi ilçesinde miting gerçeklestirerek vatandaslarla bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa 1. Bölge Milletvekili Adayi Ismet Büyükataman, Millet Ittifaki’nin 14 Mayis’ta gerçeklesecek seçimi kazanmasi halinde hayata geçirmeyi hedefledigi güçlendirilmis parlamenter sistemi elestirdi.

Büyükataman, 72 yil boyunca uygulanan parlamenter sistemin siyasi istikrar saglamadigini belirterek “Bunlarin Türkiye’ye verebilecegi bir sey yok. Türkiye’nin yarinlarina yönelik hiçbir hazirliklari da yok” diye konustu.

Büyükataman konusmasinda, “1946’dan bu sistemin ilan edildigi tarihe kadar geçen 72 yillik zaman içerisinde 51 hükümet kurulmus. Her birinin ömrü en fazla 17 ayi bulan 51 hükümet bu 72 yillik zaman diliminde faaliyet göstermis. Ne yazik ki Türk siyasi hayatinin en temel problemi ve ayni zamanda ihtiyaci olan siyasi istikrar bu sistemle ne yazik ki saglanamamis. Yasanan bunca tecrübelere ragmen bu zilletin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, meydanlarda toplantilardan sonra millete vaat edebildikleri yalnizca güçlendirilmis parlamenter sistemi yeniden hayata geçirmek teklifinden baska bir sey olmadi. Bu sistem ile ilgili 16 Nisan 2017 referandumunda tarihi kararini verdi. Bu sistem bundan sonra uygulanmasi mümkün olmayan bir sitem. Bunlarin Türkiye’ye verebilecegi bir sey yok. Türkiye’nin yarinlarina yönelik hiçbir hazirliklari da yok. Çünkü bunlar akillarini yabanci memleketlerine ipotek etmis olan, yerli ve milli olmayan zihniyetler” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile