MHP Genel Sekreteri Ve Bursa Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman Açıklaması

MHP Genel Sekreteri Ve Bursa Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman Açıklaması

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman, Bursa’nın yatırımlardan yeterli pay alamadığını savunup, AK Parti iktidarına, "2015 yılında kentimize ayrılan yatırım bütçesi 582 milyon lira. Ancak Bursalı hemşerilerimizin devlete yatırım almak için ödediği vergi miktarı 12 milyar lira. Bu millet sana yıllardır her anlamda destek olacak ve muamelesi bu olacak. Biz üvey evlat mıyız?" diye sordu.

İznik’te Milliyetçi Hareket Partisi İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen nokta mitingine katılan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu eleştiren Büyüktaman, "Her dönem Bursa’dan kabinede bakanlarımız oldu. Yüreğim yanarak söylüyorum; Bursalı hemşerilerim AK Parti’ye üst düzeyde bir oranla katkı sağlamış olmasına rağmen hak ettiği hizmetlerin karşılığını bugüne kadar alamadı. Bursa hep üvey evlat muamelesine maruz kalan vilayetlerden biri oldu. Sayın bakan 13 yıl sonra yarım yamalak yapılan bir hastanenin açılışı için İznik’e teşrif ediyorlar. Bugüne kadar aklınız neredeydi?" dedi.

"BİZ ÜVEY EVLAT MIYIZ?"

AK Parti’nin 13 yıl boyunca sağlık alanında Bursa merkezine tek bir çivi bile çakmadığını da söyleyen MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili adayı Büyükataman, şöyle konuştu:

"Önce geleceksin millete 13 yıl boyunca neden tek bir çivi bile çakılmamasının hesabını vereceksin. Aziz hemşerilerim sene 2015, bu yıl için bu hükümetin Bursa’ya ayırmış olduğu yatırım miktarını dikkatlerinize sunuyorum. Bütün Bursa’ya, bütün ilçelerine 327 milyon 202 bin lira. Bu merkezi hükümet yatırımı. Buna ilave bir de belediye yatırımları var. 199 milyon 379 bin lira. 2015 yılında ayrılan toplam bütçe; 582 milyon 479 bin lira. Peki benim çiftçim,memurum, emeklim, esnafım hükümete 2014 yılı sonunda merkezi bütçeye ne kadar ödedi biliyor musunuz? Yatırım tutarı 582 milyon 479 bin lira iken, Bursalıların ödeyeceği vergi miktarı 12 milyar 898 milyon 760 bin lira. Bu da yeni parayla böyle. 12 milyar diye hafife almayın. Eski parayla 12 katrilyon lira ediyor. Bu tutar Türkiye bütçesinin yüzde 2,66’sı. Buna mukabil aldığımız hizmet ortada. Allah’tan korkun. Yıllardır bu kadar vergi alacaksın, bu millet sana yıllardır her anlamda destek olacak ve muamelesi bu olacak. Biz üvey evlat mıyız? Biz hak etmiyor muyuz? Bırakın hak ettiğimizi almayı elimizdekileri aldı bu adamlar."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile