Mhp Giresun Milletvekili Murat Özkan: Ak Parti Fındığı Fırdöndüye Çevirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Murat Özkan, AK Parti’nin fındığı, fırdöndüye çevirdiğini öne sürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Murat Özkan, AK Parti’nin fındığı, fırdöndüye çevirdiğini öne sürdü.

Özkan, yaptığı açıklamada, Allah’ın, Karadeniz’in toprağına en kaliteli fındığın yetişmesi için olağanüstü özellikler verdiğini, ancak AK Parti iktidarının, IMF’ye verdiği taahhütler ve Dünya Bankası dayatmaları neticesinde fındığın durumunun içler acısı hale geldiğini savundu. AK Parti’nin, 8 yıllık iktidarı döneminde dünyanın en kaliteli fındığının pazarlanması için politikaların geliştiremediğini aktaran Özkan, "Fındıkta, ‘büyük stoklar oluşuyor, ekonomik kayıplar oluyor’ diyerek 14 Temmuz 2009 tarihinde, 2009–2012 yılları arasında uygulanması düşünülen fındık stratejisi Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından açıklanmıştır. Dünya Bankası’nın dayatmasıyla açıklanan bu stratejiye göre, alternatif ürün programının uygulanacağı yerlerde yükseltisi 750 metrenin üstündeki araziler dışındaki birinci ve ikinci sınıf tarım arazileri ile yüzde 6‘dan daha az eğimli üçüncü sınıf tarım arazilerinde fındık üretimi bırakılarak bir başka ürün yetiştiren üreticilere söküm, bir yıllık girdi ödemesi ile bakım ve hasat masraflarını karşılamak için bir yıllık gelir kaybı ödemesi yapılacağı belirtilmiştir.” dedi.

Murat Özkan açıklamasında şunlara yer verdi;

“Üreticilerimiz, alternatif ürünlerin fındık kadar pazarının olacağına inanmadıkları için, fındık üretmeyi sürdürmüştür. Buna karşılık AK Parti hükümeti, üretmemeyi üretimden daha karlı duruma nasıl getiririz diye enine boyuna düşünmüş, fındık üreticisine maliyeti bile karşılamayan fiyatları dayatmıştır. AK Parti’nin sosyal devlet anlayışından, ekonomiden uzak, tarımı bitirici politikalarına Karadeniz insanının dur diyeceğine inanıyorum. Çünkü Karadeniz insanı, toprağına ve bayrağına her zaman sahip çıkmıştır.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile