MHP Grup Başkan Vekili Vural: Ortak değerleri reyting uğruna çarpıtmamak gerekiyor

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatının konu edildiği öne sürülen "Muhteşem Yüzyıl" isimli televizyon dizisi aracılığı

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatının konu edildiği öne sürülen "Muhteşem Yüzyıl" isimli televizyon dizisi aracılığıyla tarihe hakaret edilmesine tepki gösterdi. Medyayı sorumlu olmaya çağıran Vural, son dönemlerde her şeyin yozlaştırıldığını söyledi.

Çeşitli incelemeler için seçim bölgesi İzmir'de bulunan Vural, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı gezerek esnafları ziyaret etti. Gezi sırasında söz konusu filmle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Bu dizi, tarihe hakarettir." sözünü eleştirdi. Tarihe hakaretin AK Parti döneminde yapıldığını iddia eden Oktay Vural, "Ey Bülent Arınç, İmralı canisinin yol haritaları Türkiye'ye dayatılıyor. Türklüğe hakaret ediliyor. Türk milletinin tarihine hakaret edilirken bu vatandaşlar nerede? Getirdiğiniz Türkiye bu. Dizi ekseninde yapılan tartışmaları da açıkçası bu konudaki genel ortamın bir yansıması olarak görüyorum. Bir çarpıtma varsa, medyanın sorumlu davranmasını ve milletimizin tepkileri doğrultusunda tedbir almasını şahsen düşünüyorum. Herkes sorumlu olmalı. Kültür emparyalizminin de olduğunu düşünüyorum. Bu milletin kendi tarihine, kimliğine güveni zedelenmek ve koparılmak istemektedir. Bu açıdan medyanın da sorumluluk içinde hareket etmesi gerekiyor. Ortak değerleri böylesine çarpıtarak verme, bundan da reyting elde etme konusunda biraz daha dikkatli olunması gerekiyor." dedi.

AK Parti'nin, alt kimlik üst kimlik tartışmalarını açarak tarihi değerleri tartışma konusu yaptığını ileri süren Vural, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Servantes'in "Büyük Sultan" adlı oyununu sahnelettiğini, onda da çok büyük hakaretler bulunduğunu anlattı. Muhteşem Yüzyıl isimli diziyi seyretmediğini belirten ancak tepkilere televizyon yetkililerinin kulak vermesini tavsiye eden Vural, hiç kimsenin tarihi değerlere karşı bir tutum içinde bulunmaması gerektiğini savundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile