MHP Grup Başkanı Ahmet Turhan, mecliste görev yapmaya başladıkları Nisan 2009 ayı ve sonrasında yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Turhan, meclis başkanlığına çeşitli önergeler sunduklarını ifade ederek, "2010 yılı yatırım ve çalışma programını hemen meclise getirilmesini bütçenin bu plan ve program dahilinde harcama yapılmasının önergesini verdik. Ancak önergemiz red edildi. Biz ne yaptık. Bu sefer idareye yazı yazarak meclise eksik de olsa bir program getirilmesini sağladık. En kötü plan plansızlıktan iyidir. Ayrıca bizim ülke ve fertler olarak en büyük zaafımız planı sevmeyiz. Plan yapmak ve planlı yaşamak bize her zaman zor gelmiştir. Planı olmayanı birileri planlar. Bu plan sayesinde hizmetlerin planlı bir şekilde yapılmasını uzun uğraşlardan sonra sağladık. Az da olsa tasarruf edilmesini sağladığımıza inanıyoruz" dedi.
Yol kenarlarındaki su akarlarının ve menfezlerin tespit edilerek, yoların korunması ve bakımının sağlanması ile ilgili idarenin bir program dahilinde yapması ile ilgili önerge verdiklerini kaydeden Turhan, "İdare bu işi yapıyor denilerek, önergemiz reddedildi. Önergemiz gündeme dahi alınmadı. Ama yaptığımız inceleme ve araştırmada 5 yıldan bu yana köy yollarımızda böyle bir çalışma yapılmadığını gördük" şeklinde konuştu.
Düzce'nin bütün köy yollarının delik deşik olduğunu kaydeden Turhan, "Kaynaşlı ve Cumayeri biraz iyi diğerleri felaket. Hele Düzce merkez Kızılcık köyü, Turaplar, Güldere, Nasırlı, Kemerkasım, Esentepe, Esençam yolu çok fena. Çünkü yol bakımı ve su akarları ile menfezler yapılmadı" şeklinde konuştu.
KÖYDES'ten şu ana kadar köy yolları için 42 milyon 485 bin 344 TL olduğunu ifade eden Turhan, şöyle konuştu: "Bu para bu yollara harcanmış. Ayrıca da bu 5 yılda yamaya harcanan para trilyonlar tutuyor. Nerden geldi bu KÖYDES ve BELDES paraları. Cumhuriyet tarihimizde dişimizden, tırnağımızdan arttırarak kazanılan Telekom, Tüpraş, Petkim, Erdemir, İsdemir, Tekel, Petrol Ofisi, araziler, limanlar, Seka ve daha nice kitler özelleştirilerek satıldı. Şimdi bunları satın alıp yerine koyabilir miyiz? mümkün değil. Bunların satışından gelen paraları harcadığımız bu yerler yine eski durumuna dönmüştür. KÖYDES ve BELDES iyi niyetli yapılmış ve başlanmış güzel bir projedir. Bu projeyi yapanlardan Allah razı olsun. Sorunları çözmek adına yola çıkılmış. Ama projenin uygulama aşamasındaki yanlışlıklar projenin ruhunu yok etmiştir. Şimdi baktığımızda aynı yollara yine bu kadar para lazım. Bunun sorumlusu kim? zamanında birinci kat asfaltı yapıp, süresinde ikinci kat asfaltı yapmayan kim? 2006-2007 yıllarında köy yollarının yapımını müteahhide verip, gece yarısı saat 1'de yollara mucur yerine toz döken kim? Bu yolları bu şekilde teslim alan kim? Biz yollara 40 milyon para harcıyoruz. 4 yıl sonra aynı yollara bu kadar daha para harcamak zorunda kalıyoruz. 4 milyon değil, 40 milyon da borçlansak yapılan işte kalite, verimlilik yoksa, yaptığımız yolun bakımını yapmıyorsak biz daha çok borçlanırız. Bu paralar kimin? bu paralar hepimizin ödediği vergiler. Devletimizin dışarıdan aldığı borçlar. Bu paraları bilinçsizce toprağa gömme hakkımız var mı? Hiç mi mesuliyet taşımıyoruz. Kendi malımız olsa böyle mi yaparız. Esas mesele verimlilik, kalite ve halkın vergileri ile hizmetleri doğru şekilde, doğru zamanda en az maliyetle en iyi şekilde yapmaktır. Greyderli yol bakımı yapılmasını önerdik. Yine red edildi. Bu bakım doğru zamanda doğru bir şekilde yapılsa bugün köy yollarının durumu bu şekilde olmazdı."
Turhan, gelirlerin arttırılması ile ilgili olarak ise şu önerilerde bulundu: "Milletvekillerimize söyleyip İl Özel İdare Gelirleri Kanununu meclisten çıkartabiliriz. Merkezi yönetim bütçesinden daha fazla pay almak için proje üretip, kaynak sağlayabiliriz. Ayrıca da İl Özel İdare bünyesinde proje ofisi oluşturup, projeler yapabiliriz. Karadeniz bölgesinde ve Batı Karadeniz bölgesinde en az proje üreten il Düzce'dir. İSKİ'nin Düzce'de il özel idare, Belediye ve Valilik ile yaptığı Düzce'nin melen havzasının İSKİ su havzası ilan edilmesi ile ilgili sözleşme bir türlü bulunamıyor. Biz Düzce olarak İSKİ'ye gel suyumuzu al git mi dedik? Bir köy muhtarı bile komşu köyüne su verirken muvafakat olmadan işlem yapılamıyor. Bizim İSKİ ile hiç bir sözleşmemiz yok mu? Mutlaka vardır. Milletvekillerimiz bu işin takipçisi olarak, İSKİ'nin Düzce Melen suyundan alıp, İstanbul'da sattığı suyumuzdan çok küçük de olsa bize bir pay verip, Düzce'nin sorunlarını borçlanmadan çözebilmeliyiz."
Mhp Grup Başkanı Ahmet Turhan, Meclis Çalışmalarını Değerlendirdi
Düzce İl Genel Meclisi (İGM) Üyesi Ahmet Turhan, MHP Grubu olarak eksiklikleri ve aksaklıkları söylerken çözüm önerlerini de ortaya koyan bir hizmet anlayışını benimsediklerini kaydetti.