Mhp Grup Başkanvekili Vural'dan Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Mersin'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kadın kolları üyesi bir grubun çarşaf yırtmasının kabul edilemez bir hareket olduğunu söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Mersin'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kadın kolları üyesi bir grubun çarşaf yırtmasının kabul edilemez bir hareket olduğunu söyledi. Çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak için Afyonkarahisar'a gelen Oktay Vural, Mersin'de çarşaf yırtarak eylem yapan CHP kadın kolları üyelerine "Allah akıl, fikir versin" dedi.
Başörtüsü üzerine siyaset, başörtüsü üzerinden siyaset üretmenin doğru olmadığını belirten Oktay Vural, şöyle konuştu: "Milletimizin kılık, kıyafetine karışmayın kardeşim. Bunun üzerinden siyaset yapıyorsunuz. Bu işte tahterevalli siyasetin bir ucudur. İşte MHP bu konuda ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkarıyor. MHP olarak biz bunun bir uzlaşma ile çözülmesi gerektiğini düşünüyorduk. Ama gerçekten bu tahterevallinin bir ucunda AK Parti bir tarafında da CHP var. Bununla oyun oynuyorlar, Türkiye üzerinde.
Bu oyunları MHP bozduğu için ikisi de MHP'yi istemiyor. MHP ve Devlet Bahçeli'den korkuyorlar. 'Ya bunlar gelirse acaba ne olur' diye. Ama biz MHP olarak bu oynanan oyunların farkındayız. Kabul edilemez bir harekettir. Bu konuda açıkçası insanlarımızın, hanımlarımızın üzerinden siyaset üretmek, onların kılık kıyafeti üzerinden siyaset üretmek çağdaş Türkiye'ye yakıştığı kanaatinde değilim."
MAÇIN TATİL EDİLMESİ ÇOK YANLIŞ
Vural, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşanan olaylar yüzünden maçın tatil edilmesinin çok yanlış olduğunu söyledi.
Vural, kendisinin Diyarbakırlı olduğunu ve Diyarbakır'da spor yaptığını, kulüplerde futbol oynadığını ama bu yaşananların çok üzüntü verici olduğunu anlattı. Yüksek seviyede gerilimli geçeceği bilinen bir maçın, bu kadar gerilimli geçeceği halde ne gibi tedbirler alındığını merak ettiğini vurgulayan MHP'li Vural, şunları söyledi: "Bu taşlar nasıl girdi oraya? Kontrol edilmedi mi? Böyle bir şey olur mu? Madem yüksek gerilimli bir maç, tansiyonu düşürecek başka tedbirler alınmaz mıydı? Böyle bakıldığı
zaman orada açıkçası maalesef bu tip tepkilere zemin hazırlayacak bir ortam oluşmuştur. Burada güvenlik zafiyetimi, öngörüsüzlük mü var? Bunun açıklanması, açığa çıkması gerekir. Yani maç devam etseydi belki orada Diyarbakırspor, Bursaspor'u yenecekti. Kümede kalıp mücadele edecekti."
Maalesef çok vahim olaylar tecelli ettiğini anlatan Vural, şöyle konuştu: "O taşlar nasıl girdi oraya. Önceden mi konmuştu, nereden konmuştu? Niye tedbir alınmaz, niye böyle bir sonuç oluşur. Bunları sormak bizim hakkımız. Bursaspor maçına Azerbaycan bayrağının alınmaması için güvenlik toplantıları yapan hükümet, böyle bir maçta taşların içeriye girmemesini nasıl sağlayamamıştır, neden sağlayamamıştır anlamak çok zor."
SPOR VE ŞİDDET HER YERDE OLABİLİYOR
Spor ve şiddetin sadece Diyarbakır'da olmadığını anlatan Vural, Türkiye'nin her yerinde spor karşılaşmalarının şiddet arenası haline dönüştüğünü söyledi. Birçok yerde amatör kümeden büyük maçlara kadar şiddet yaşandığını dile getiren Vural, sözlerine şöyle devam etti: "Toplumda, sosyal bir cinnet hali var. Bu sosyal cinnet hali toplumun her yerine sirayet etmiş durumda. Spor karşılaşmalarından tutun her yere kadar bu sosyal cinnet hali devam etmektedir. Dolayısıyla bu aslında Türkiye'de gerilimin ne
kadar yüksek boyutta olduğunu ortaya koymaktadır. Bu kadar önemli bir maç. Sonuç maç yarıda kalıyor. Tablo bu."
(SA-SK-HO-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile